Anders Danielsson, rektor på Kunskapsskolan i Enköping. Foto: Jonas Sylvén

Kunskapsskolan i Enköping vill bygga ut

Kunskapsskolan i Enköping vill bygga ut lokalerna för att kunna ta emot fler elever. En ansökan om bygglov har lämnats in till kommunen.

  • Publicerad 12:10, 2 jan 2017

– Det börjar bli trångt. Just nu har vi 387 elever, med den nya utbyggnaden skulle vi kunna erbjuda plats åt 88 stycken till, säger Anders Danielsson, som är skolans rektor.

Tanken är att bygga ut Kunskapsskolan på höjden med en extra våning.

Bygget ska ske med hjälp av en stålställning utanpå huset och kommer inte att störa undervisningen under byggprocessen.

– Jag är ingen byggarbetare, men det ska funka att ha undervisning under själva byggnationen är det sagt, säger Anders Danielsson.

I samband med utbyggnaden av lokalerna vill skolan även förändra skolgården.

– Vi vill ta yta från parkeringsplatsen vid Magasinet och ha två skolgårdar. En för årskurs fyra till sex, och en för årskurs sju till nio, säger rektorn.

Ansökan om bygglov är inlämnad och under behandling. Anders Danielsson väntar på beskedet med spänning och hoppas att det inte behöver ta allt för lång tid innan första spadtaget tas.

– Vi hoppas på besked nu i början på januari och vill vara färdiga i augusti 2017, säger han.

Framförallt är det årskurserna fyra, fem och sex som växer på skolan. Rektorn menar att allt färre elever väntar till årskurs sju med att byta skola.

– På sikt vill vi ha tre parallellklasser i klasserna fyra till sex. Men i nuläget kan vi inte ta in fler elever, säger rektorn.

Större skola och fler elever betyder också att personalstyrkan behöver utökas.

– Vi kommer att behöva anställa fler lärare, säger Anders Danielsson.

Kunskapsskolan har funnits i Enköping i 15 år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Player's Inn rånat i natt

Nyheter Puben Player's Inn rånades i natt. Två män beväpnade med kniv bakband personalen och kom undan med en okänd summa pengar. – Jag är mest förbannad, säger pubägaren Anders Thool.fredag 25/5 10:24

Våldtog 11-åring i Enköping – döms i tingsrätten

Nyheter En man i 40-årsåldern dömdes idag, torsdag, i Uppsala tingsrätt till två år och tre månaders fängelse för våldtäkt mot barn.torsdag 24/5 15:33