Foto: Mostphotos

Kvadrupel i brott på pendeltågsstationen

Här är tisdagens blåljus.

  • Publicerad 08:37, 3 jan 2018

BÅLSTA
2/1
Försök till rån. Vid 16-tiden är det en man som påkallar spärrvaktens uppmärksamhet vid pendeltågsstationen i Bålsta. Han berättar att han blivit utsatt för ett rånförsök. Spärrvakten kallar på polis och en när patrullen anländer berättar målsäganden att en för honom okänd man kommit fram till honom, tagit tag i hans kläder, ryckt och slitit i honom och rotat efter värdesaker. Målsäganden ger ett bra signalement på personen som klivit på ett tåg som snart skulle gå. Därmed får patrullen tag på den misstänkte. Denne uppger dock en annan persons personnummer. Han blir därmed misstänkt för olovlig identitetsanvändning och falsk tillvitelse. Han blir också misstänkt för narkotikabrott, eget bruk och givetvis för försök till rån. Först när mannen förs till polisstationen för att bli daktad kan hans identitet fastställas eftersom fingeravtrycken finns registrerade sedan tidigare.

GRILLBY
20/12-1/1
Inbrott. En kvinna som är inneboende i en lägenhet upptäcker att altandörren är öppen och det finns brytmärken på dörren. Hon upptäcker också att hon har blivit av med kläder ur sin garderob.

SANDGATAN
2/1
Narkotikabrott. En patrull upptäcker en ung man som blir misstänkt för narkotikabrott, eget bruk. Han medtas för provtagning och då visar det sig att han har 27 tabletter i kalsongerna och även en spruta i kläderna. Mannen medger att han har missbrukat narkotika. Nu väntas det in svar på proverna vad det var för substans i tabletterna.

HUMMELSTA
2/1

Skadegörelse. Vid 19-30-tiden blir en patrull kallad till Hummelsta då flera boende ringt in om en berusad man som rör sig i området. Mannen gapar och skriker, slår i garagedörrar och annat. När patrullen får tag i mannen visar det sig dessutom att han har slagit sönder en ljuslykta och brutit av en backspegel på en parkerad bil. Mannen tas med för tillnyktring.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19