Kvalförlust: Nu väntar ännu en tuff säsong i handbollsettan

Det blev inget kliv upp i Allsvenskan för KSK:s damer det här året. Men huvudtränare Bo Waltin ser ljust på ännu ett år i division 1.

  • Publicerad 16:00, 11 apr 2019

Kvalmatch nummer två i Halmstad slutade med 27–20 till HK Drott.

– Det räckte inte till helt enkelt. Drott fick en jättebra start och vi hamnade under direkt. Försvarsspelet som har varit bra hela säsongen klaffade inte och anfallsspelet var väldigt tveksamt. Men vi kämpade och gav aldrig upp. Vi förlorade med flaggan i topp, säger Bo Waltin.

När han och Pierre Åkesson tog över som tränare för damlaget i april förra året hade de aldrig kunnat tro att det skulle gå så bra som det har gjort.

– Det har varit en fantastisk säsong, helt magisk. Jag lyfter på hatten för tjejerna.

Semester utan hängmatta

Nu väntar fem veckors vila för handbollsdamerna, sedan sätter försäsongsträningen i gång. Från maj fram till midsommar ska de öka från tre pass i veckan till fyra.

– Sedan får de semester, men de kan inte bara ligga i hängmattan och äta chips utan det gäller att bibehålla styrkan.

Första veckan i augusti sätter nästa säsong i gång på allvar, med massor av träning, turneringar och läger. Ännu ett år i division 1, men det blir ingen lätt match lovar Bo Waltin.

– Vi siktar högt nästa år och vi ska tuffa till oss på träningarna. Nu tror väl alla att vi ska vinna, men så är det inte. Det kommer att bli tufft, men intressant och jättekul.

Laget har aldrig haft så bra spelare som vill så mycket som nu, framför Bo Waltin. Dessutom finns det flera bra yngre spelare som kommer att kliva upp till nästa säsong.

Flickor A är ett av de åtta bästa lagen i Sverige och spelar USM-final den 3-5 maj i Uppsala.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt