Stökigt. Renoveringen utanför Restaurang Gärdet är i full gång. Planen är att de ska kunna öppna igen i slutet på februari. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Kvarterskrog på Gärdet satsar på nytt koncept

Förra måndagen stängde Restaurang Gärdet. Ägaren Kaveh Talebian har bestämt sig för att totalrenovera stället och öppna igen i ny skepnad.

  • Publicerad 20:00, 20 jan 2020

Restaurang Gärdet har huserat på Furusundsgatan sedan 1980-talet. Nu ska restaurangen totalrenoveras och byta namn, meny och stil.

Kaveh Talebian, som ägt restaurangen i tio år, vill skapa en modern restaurang och förverkliga sina idéer tillsammans med vännen Eddy Vargas, som blir restaurangens nya kock.

– Vår restaurang kommer byta koncept. Vi har många idéer och fantasier som vi vill sätta igång med. Det kommer bli totalt annorlunda, säger Kaveh Talebian.

Golvet ska läggas om, de blir myshörna med soffor, nya möbler och ny bar. De bruna väggarna ska målas vinröda och det ska bli mer öppet i lokalen.

Utvändigt blir det en något utökad uteservering, med 40 sittplatser istället för 32. Den ska också glasas in, få markiser, infravärme och gröna planteringar.

Öppnar i slutet på februari

Totalt räknar de med att renoveringen kommer kosta över 1,5 miljoner kronor.

– Befolkningen ökar hela tiden här. Allt förnyas, det kommer nytt folk, det byggs nya lägenheter. Vi vill inte vara efter, säger Kaveh Talebian.

Vad gäller maten blir det peruanska rätter blandat med persiskt. Kocken Eddy Vargas kommer själv från Peru.

– Peruansk mat blir mer och mer populär, säger han.

Det nya namnet vill de ännu inte avslöja. Men om allt går som det ska är planen att öppna igen i slutet på februari.