Restaurangägare. Mattias Hakimi hoppas på fler gäster. Foto: Sohrab Ataie

Kvarterspizzeria i Rågsved blir sportbar

Efter 14 månaders kamp kan Pizzadags på Stövargatan ståta med försäljning av rusdrycker. Och det är inte den enda förändringen som Rågsvedsborna har att se fram emot.

  • Publicerad 16:46, 13 nov 2019

– Många kunder har inte velat sitta här på grund av att vi inte sålt alkohol. Där går 200–300 kronor ifrån oss per kund, det är mycket pengar, säger ägaren Mattias Hakimi.

Han har kämpat med att få tillståndet på plats sedan han tog över restaurangen förra hösten. Att processen nu är fullbordad är en lättnad för pizzerian, som fram tills nu i stället gått runt på att köra ut mat till telefonbeställare.

– Alkoholtillståndet tog lång tid, men det har samtidigt varit en "blessing". Vi har utvecklats mycket och lärt oss gå igenom tuffa tider, säger Mattias Hakimi.

"Vill förändra området"

Med tillståndet hoppas han på att fler matgästar ska vilja tillbringa tid inne på restaurangen.

– Vi vill gärna förändra området så att det blir ett trevligt ställe att hänga på utan att man behöver åka in till stan, säger Mattias Hakimi.

Och förändringarna slutar inte vid serveringstillståndet.

På sikt är planen att ge restaurangen en mer sportbarsliknande framtoning med allt från högrevsburgare till centralasiatiska grytor på menyn. Redan i somras införde Pizzadags afghansk glass, och framöver vill man satsa ännu hårdare på vällagad mat från grunden.

Med satsningen följer också planer på ett nytt namn. Pizzadags kan hädanefter komma att heta "Silkroad Bar", en blinkning till det nya fokuset på asiatisk mat.

– Men Sidenvägen slutar ju i Italien, så pizzorna blir kvar, säger Mattias Hakimi.