Förundersökning läggs ner. Den kvinna som hamnade i vattnet vid Ulvsundabron i september har avlidit till följd av sina skador. Foto: Sacharias Källdén

Kvinna avled efter fall från bro – inget åtal väcks

I mitten av september larmades polis om att en kvinna hamnat i vattnet vid Ulvsundabron. Omständigheterna gjorde att hennes pojkvän först misstänktes för mordförsök. Men kvinnan avled nyligen av sina skador och hann aldrig förhöras. Nu läggs förundersökningen med största skäl ner i brist på bevis.

  • Publicerad 10:49, 15 okt 2019

Det var den 15 september som polisen fick larm om att en kvinna hoppat från Ulvsundabron. När man kom till platsen hittades även en man i vattnet, och båda fördes till sjukhus.

Man misstänkt för mordförsök vid Ulvsundabron släpps fri

På platsen framkom också uppgifter som gjorde att mannen skäligen misstänktes för mordförsök, den lägre misstankesgraden.

En teknisk undersökning genomfördes, och båda personerna skulle höras av polis.

– När kvinnan är i ett sånt skick att hon kan höras kommer hennes vittnesmål bli otroligt intressant, sa Ola Österling, presstalesperson vid polisen, då.

Släpptes på fri fot

Mannen anhölls, men släpptes några dagar senare eftersom bevisningen inte kunnat stärkas. Dock var han fortfarande misstänkt. Kvinnan hade då fortfarande inte kunnat höras eftersom hon inte vaknat upp.

Man misstänkt för mordförsök vid Ulvsundabron släpps fri

Men för några veckor sedan avled kvinnan, 23 år gammal. I brist på bevis väcks inget åtal, och åklagaren uppger att förundersökningen troligtvis kommer läggas ned.

– Jag kommer lägga ner förundersökningen med största sannolikhet. Min bedömning är att det inte har begåtts ett brott, säger kammaråklagare Hans Morgell.