EFTERLYST. Den kvinna som dömdes för medhjälp i det uppmärksammade fallet t i Upplands Väsby, där en kvinna göts in i ett betongblock, har inte dykt upp för att avtjäna sitt fängelsestraff. Nu efterlyses hon av kriminalvården. Foto: Mostphotos

Kvinna dömd för brott mot griftefriden efterlyst

En kvinna som dömts för medhjälp i det uppmärksammade fallet där 29-åriga Madelene göts in ett betongblock i Upplands Väsby har inte dykt upp för att avtjäna sitt fängelsestraff. Nu har kriminalvården efterlyst henne.

  • Publicerad 12:10, 16 maj 2019

Den 33-åriga kvinnan fälldes i fjol för medhjälp till brott mot griftefriden efter att tvåbarnsmamman Madelene hittats inmurad i betong i Upplands Väsby.

Enligt nyhetsbyrån Siren skulle kvinnan, som är dömd till ett års fängelse, ha inställt sig på anstalten Färingsö men har inte påträffats, skriver myndigheten.

Kvinnans pojkvän dömdes till ett år och åtta månaders fängelse i samma fall.

Efterlyst sedan den 6 maj

Kriminalvården bekräftar för nyhetsbyrån Siren att efterlysningen, utfärdad den 6 maj, fortfarande är aktuell. 33-åringen har eftersökts av polis, utan resultat.

Hon dömdes i målet för att ha hjälpt den medåtalade mannen på olika sätt, bland annat med att köpa in den betong som användes under brottet i november 2015.

Har sökt ersättning

Paret har samtidigt sökt ersättning av staten för att ha suttit häktade för brottsmisstankar i fallet som sedan lagts ned. I mannens fall handlar det om mordmisstankar, och för den 33-åriga kvinnans del om skyddande av brottsling. Den ansvarige åklagaren har yttrat sig till Justitiekanslern (JK) och avstyrkt deras ansökningar, som JK nu ska besluta om.

Ingjuten i betongblock

Det var i november 2015 som tvåbarnsmamman Madelene, 29, från Kallhäll försvann. Några månader senare hittades hon död, ingjuten i ett betongblock i ett skogsområde i Upplands-Väsby.

Två personer dömda – för att ha gjutit in kvinna i betong

Stockholm Direkt