En kvinna döms till fängelse i två år och två månader för grovt koppleri i Järfälla och Uppsala Foto: Mostphotos

Kvinna döms till fängelse för koppleri i Järfälla

Den kvinna som i november häktades misstänkt för grovt koppleri på massagesalonger i Uppsala och Järfälla har nu dömts till fängelse. Även tolv män döms för sexköp.

  • Publicerad 15:42, 29 mar 2019

I dag föll domen mot den kvinna som drivit två massagesalonger i Järfälla och Uppsala, där hon – genom sina anställda – sålt sexuella tjänster. Hon dömdes till fängelse i två år och två månader för grovt koppleri. Brotten har skett i stor omfattning, enligt domen.

Kvinnan nekar till brott och menar att hon inte känt till att det förekommit försäljning av sexuella tjänster på salongerna. Men enligt domen har hon haft daglig tillgång till de bokningslistor där de sexuella tjänsterna registrerats och tagit emot pengar för dessa.

"Enligt tingsrätten mening är det visat att NN varit den som styrt verksamheterna vid massagesalongerna i Uppsala och i Järfälla och hon har varit införstådd med att det sålts sexuella tjänster på salongerna", står det i domen.

Tolv döms för sexköp

Bland bevisen finns flera poliser som, under spaningen på salongerna, blivit erbjudna att köpa sexuella tjänster. Det finns även kvinnor som vittnar om att de sålt sexuella tjänster på salongerna och det framgår även i förhör med flera av de män som åtalats för sexköp, enligt domen. Det ska också ha framkommit genom olika fynd som gjorts i lokalerna.

14 män åtalades också för sexköp, och tolv av dem dömdes till dagsböter. De andra två frikändes.

Misstänkt bordellverksamhet i Järfälla – kvinna begärs häktad

Misstänks ha drivit bordell i Järfälla – nu åtalas kvinnan

Stockholm Direkt