MISSHANDEL. Den nu 61-årige man fick livshotande skallfrakturer efter misshandeln. Foto: Claudio Britos

Kvinna friad från försök till mord på make

Den Ekerökvinna som i december dömdes för försök till mord på sin man har nu friats från ansvar i hovrätten.

  • Publicerad 16:45, 19 feb 2020

Det var i våras som den nu 61-årige man blev misshandlad i sitt hem i Knalleborg. Mannen låg nedsövd i sex veckor och fick livshotande skallfrakturer.

I december föll tingsrättens dom som dömde mannens fru till tio års fängelse för försök till mord och sonen till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel.

Domen överklagades till hovrätten som i tisdags kom med sin dom där kvinnans fru frikänns från ansvar för försök till mord.

Enligt domen finns det ingen teknisk bevisning som direkt binder kvinnan till de slagen som tingsrätten hävdade att hon skulle ha gett mannen.

En rättsläkare har dessutom konstaterat att de skador som mannen fått mycket väl kan ha uppkommit genom det våld som mannens son utövade mot mannen.

Enligt hovrätten var det parets son som slog sin pappa i huvudet med först ett basebollträ och sedan en stekpanna.

Detta gjorde han efter att han sett sin pappa hålla tag i hans mamma och skakat henne, men rätten menar att det våld som sonen utövade trots det var oförsvarligt. Han kan därför inte befrias från ansvar på grund av nödvärnsrätt.

Sonens dom ändrades till ett fängelsestraff på fyra år.

Två åtalas för brutal misshandel

32-årig man häktad för mordförsöket i Knalleborg

Detta har hänt:

I maj förra året fick polisen ett larm om ett bråk i en villa i Knalleborg. På plats fanns en allvarligt skadad man som fick föras till sjukhus i helikopter.

I december kom tingsrättens dom där mannens fru dömdes för försök till mord, en dom hovrätten nu upphäver.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09