Förbud. En kvinna i Vallentuna förbjuds ha hand om djur efter att hon misskött sina katter. Det är inte samma katter på bilden. Foto: Mostphotos

Kvinna i Vallentuna förbjuds ha djur

Efter att ha lämnat sina katter ensamma hemma under längre perioder, har länsstyrelsen nu förbjudit en kvinna från Vallentuna att ha hand om djur.

  • Publicerad 11:30, 20 mar 2019

Anledningen är att kvinnan ska ha lämnat sina katter hemma i Vallentuna och istället ha bott hos sin pojkvän. Enligt en granne som kontaktade länsstyrelsen luktade det starkt av urin från lägenheten. Trots anmälningar från både grannar och länsstyrelsen gjorde kvinnan inget åt saken

Enligt uppgifter ska kvinnan ha besökt lägenheten en gång i veckan i cirka fem minuter, enligt handlingar från länsstyrelsen som Nyhetsbyrån Siren publicerat.

När länsstyrelsen varit i kvinnans lägenhet på kontroll uppgav kvinnan att hon inte ville ha kvar katterna men inte lyckats omplacera dem, samt att hon inte hade råd att avliva dem.

Varit uttorkade och utan mat

Vid kontrollen ska katterna ha varit uttorkade och luktat starkt av urin. De hade matt och flagig päls, öronskabb och tandsten. De hade även varit utan mat under en längre tid.

I november förra året dömdes kvinnan för djurplågeri av Attunda tingsrätt. Av den domen framgår det att kvinnan varit medveten om att katterna varit magra och kliat sig, men att hon trots detta inte kollade dem regelbundet eller gick till veterinären.

Nu förbjuds hon av länsstyrelsen tillsvidare att ha hand om och skaffa djur.

Stockholm Direkt