Polisen larmades till en bostad i Spånga natten till onsdagen. Foto: Sacharias Källdén

Kvinna misshandlad i bostad i Spånga

Flera personer larmade polisen till en bostad i Spånga natten till onsdagen, efter att möbler kastats ut på gatan och höga skrik hörts.

  • Publicerad 10:39, 11 mar 2020

Under natten till onsdagen larmade flera personer polisen om att en man och kvinna skrek högt från en bostad i Spånga. Enligt polisen har möbler kastats ut från lägenheten.

Enligt polisen hade kvinnan skador som tyder på att hon blivit slagen. En anmälan om misshandel och grov kvinnofridskränkning har därför upprättats. I nuläget finns ingen misstänkt gripen.

Mannen i lägenheten hade lämnat platsen innan polisen kom.

– Eftersom de är bekanta med varandra så är det kanske inte svårt att få tag i honom. Förutsättningarna, utan att veta, kan man tro är goda. Sedan kommer han ju i sådana fall att höras så då får vi se vad han säger om händelsen, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Vad kommer kvinnan att erbjudas för fortsatt stöd?

– Det är enligt de regler som vi har när man blivit utsatt för misshandel. Jag vet inte om hon är kvar på sjukhuset i nuläget, men hon kommer höras igen, säger Eva Nilsson.

Ökat tryck på Västerorts kvinnojourer

Nyheter "Fler som ringer och behöver hjälp" När många tvingas stanna hemma på grund av coronaviruset, ökar utsattheten för kvinnor och barn som utsätts för våld i hemmet. Något som märks på kvinnojourerna i Västerort.tisdag 31/3 11:57

Åkermyntan centrum snart färdigrustat

Nyheter Ska matcha Hässelby villastads historia Under ett halvårs tid har Åkermyntan centrum rustats upp. Parkeringen har förbättrats, nya bänkar har kommit på plats och mer historia har vävts in i centrumet. I början på april ska alla åtgärder...tisdag 31/3 11:31

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt