Brister. Kvinnan fick dra ut alla sina tänder. Foto: Mostphotos

Kvinna miste alla tänder – äldreboende får kritik

Trots att både tandläkare och anhöriga sade till om brister i munhygienen hos en kvinna på ett äldreboende i Danderyd hände inget. Kvinnan fick till sist dra ut alla tänder, och nu kritiseras äldreboendet av Ivo.

  • Publicerad 11:26, 16 jan 2020

Ett äldreboende i Danderyd kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för bristande munvård av en dement kvinna. Efter det att hon bott på boendet i 2,5 år tvingades kvinnan dra ut alla sina tänder. Bristerna i munhygien påtalades upprepade gånger av både anhöriga och tandläkare, dock utan effekt.

Den anmälande dottern påpekar bland annat det olämpliga i att ständigt servera saft som dryck på boendet, men det kommenteras inte av Ivo.

Ivo har inte kunnat klarlägga varför sjuksköterskorna inte följde tandläkarnas ordination eller varför de inte gjorde någon riskbedömning och individuell planering för munvård, trots att det fanns rutin för detta.

Osäker hållplats i Täby centrum kan flyttas

Nyheter Kritik: "Finns inga bänkar eller väntkur och man får gå långt" Inga sittplatser eller vindskydd, busshållplatsen vid Marknadsvägen får ta emot mycket kritik från resenärer. Nu vill kommunen lösa problemet.torsdag 20/2 11:56

Stort intresse för solceller i Danderyd

Nyheter Fördubblade ansökningar på tre år Intresset för solceller ökar för varje år bland Danderydsborna. Under 2019 beviljades 29 nya solcelssanläggningar stöd i kommunen.torsdag 20/2 11:29
Stockholm Direkt