Händelsen ska ha inträffat vid parkleken Vårgården i Vårberg. Foto: Henrik Lindstedt

Kvinna nedstucken vid parklek i Vårberg

En kvinna blev vid 18-tiden i går stucken med en kniv vid en parklek i Vårberg. En man greps på kvällen misstänkt för försök till mord. Han är nu anhållen.

  • Publicerad 08:56, 2 maj 2019

Polisen fick in larmet klockan 17.51 på onsdagseftermiddagen. En kvinna hade blivit stucken med ett stickvapen vid parkleken Vårgården i Vårberg.

Kvinnan fördes till sjukhus med allvarliga skador. Strax efter händelsen grep polisen en man som misstänks för försök till mord.

– Han är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Under kvällen höll polisen förhör med ett flertal vittnen och genomförde en teknisk undersökning på platsen.

Kvinnan opererades under natten till onsdag och hennes läge uppges vara allvarligt, men stabilt enligt uppgifter till Aftonbladet.

Ett flertal personer blev vittne till händelsen och under torsdagen var stadsdelsförvaltningens medborgarvärdar och fältassistenter på plats i Vårberg för att erbjuda och informera om stöd. Även skolor och förskolor i området har informerats och har beredskap för att tala med elever om det som hänt, enligt Stockholm stads webbsida.

Fältassisterna ska röra sig runt Vårberg till den 5 maj för att stötta barn och unga. Mötesplatsen i Vårgården håller öppet klockan 16.00 till 21.00 hela helgen.