Polispådrag. Sökandet pågår i att hitta den person som under torsdagkvällen överföll en kvinna i Täby. Foto: Leif Oldenburg

Kvinna överfallen i närheten av Rönningesjön

En kvinna blev under torsdagskvällen överfallen i Täby. Ett stort sökpådrag påbörjades under kvällen med både helikopter och hundpatrull, men än så länge har ingen gripits.

  • Publicerad 09:50, 10 aug 2018

Larmet kom vid 20-tiden på torsdagskvällen. En ung kvinna ska ha blivit överfallen utomhus när hon är på väg hem från Ängsholmsbadet i Täby. När hon går på Hästängsvägen blir hon påhoppad bakifrån av en okänd man.

– Mannen tar stryptag på henne, och kvinnan skriker då ganska kraftigt. Ett vittne på en häst hör kvinnan, och när gärningsmannen ser detta släpper han kvinnan och springer i riktning mot Gribbylund, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Ett stort polispådrag sattes in under torsdagskvällen med helikopter och hundpatrulll för att leta i området, men än så länge har ingen gripits. Brottsrubriceringen är försök till våldtäkt.

– Vi går vidare med utredningsåtgärder, om man vet något kan man lämna tips på 114 14, säger Jan Berlin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05