Polispådrag. Sökandet pågår i att hitta den person som under torsdagkvällen överföll en kvinna i Täby. Foto: Leif Oldenburg

Kvinna överfallen i närheten av Rönningesjön

En kvinna blev under torsdagskvällen överfallen i Täby. Ett stort sökpådrag påbörjades under kvällen med både helikopter och hundpatrull, men än så länge har ingen gripits.

  • Publicerad 09:50, 10 aug 2018

Larmet kom vid 20-tiden på torsdagskvällen. En ung kvinna ska ha blivit överfallen utomhus när hon är på väg hem från Ängsholmsbadet i Täby. När hon går på Hästängsvägen blir hon påhoppad bakifrån av en okänd man.

– Mannen tar stryptag på henne, och kvinnan skriker då ganska kraftigt. Ett vittne på en häst hör kvinnan, och när gärningsmannen ser detta släpper han kvinnan och springer i riktning mot Gribbylund, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Ett stort polispådrag sattes in under torsdagskvällen med helikopter och hundpatrulll för att leta i området, men än så länge har ingen gripits. Brottsrubriceringen är försök till våldtäkt.

– Vi går vidare med utredningsåtgärder, om man vet något kan man lämna tips på 114 14, säger Jan Berlin.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tre nya återvinningsstationer planeras

Nyheter Ansökt om bygglov FTI har ansökt om bygglov av nya återvinningsstationer i Danderyd.fredag 18/1 16:42

Så ska trafiken i Täby bli säkrare

Nyheter Se över cykelkorsningar Årligen sker flera trafikolyckor i Täby. Polisen menar att bilisters hastighet är ett återkommande problem. För att öka trafiksäkerheten frågar kommunen bland annat skolbarnen hur de vill ha det.fredag 18/1 16:32