Överfall. En kvinna fick slå sig fri på söndagskvällen. Arkivbild. Foto: Motstphotos

Kvinna överfölls av man och slog sig lös

En kvinna i 30-årsåldern blev på natten mot måndag attackerad av en okänd man. Hon ska sedan ha lyckats slå sig fri och tagit sig från platsen. – Jag kan bekräfta att det har kommit in en anmälan, säger Ludvig Roswall, polisen.

  • Publicerad 15:35, 1 aug 2018

På natten mot måndag promenerade en kvinna i 30-årsåldern hem från sjukhuset i Enköping. Personalen på sjukhuset hade bokat taxi, men taxin dröjde och kvinnan valde därför att i stället gå hem.

När hon befann sig i närheten av Munksundsskolan ska hon ha upptäckt hur en man klädd i mörka kläder följde efter henne.

Kvinnan uppfattade situationen som hotfull och hon hade inte med sig någon mobiltelefon för att ringa om hjälp. Mannen hoppade på kvinnan bakifrån, tog ett kraftigt grepp om hennes nacke och försökte få ner henne på marken.

Kvinnan har berättat att hon lyckat ta sig ur mannens grepp och att han då istället tagit tag i axelbandet på hennes klänning som slets sönder. När kvinnan kommit loss ska hon sedan ha slagit mot mannens skrev samtidigt som hon höll sina nycklar mellan fingrarna. Därefter knäade hon mannen i ansiktet.

Ludvig Roswall hos polisen i Enköping bekräftar att det kommit in en anmälan på måndagen och att det nu görs en utredning.

Brottsrubriceringen är inledningsvis ofredande. Det räknas inte som ett våldtäktsförsök eftersom mannen inte utfört några sexuella handlingar mot kvinnan utan tagit tag i hennes nacke.

– Det kan komma att rubriceras om, men inledningsvis ser vi det som ofredande, säger Ludvig Roswall.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet och många kommentarer i flera sociala medier efter att kvinnan berättat om sina upplevelser på Facebook.

Av det kvinnan själv skriver verkar hon snarare vara arg än rädd:

"Vafan ska vi göra för att kvinnor ska få bli lämnade ifred och att män slipper svärtas ner pga dessa vidriga varelser som tror sig ha makten över någon annans kropp?

Håll gärna lite extra utkik efter en man med en pungterad pungkula och ett ommöblerat ansikte
som endast hans mor kan älska..."

Ena-Håbotidningen har försökt nå kvinnan utan att lyckas.

Nytt projekt ska öka läsförståelsen

Nyheter Nytt bokprojekt i Enköping har en förhoppning om att öka läsförståelsen och väcka läslusten hos kommunens skolelever.lördag 20/4 7:54