Kvinna på Ekerö döms till fängelse för mordförsök

Med basebollträ och stekpanna slogs Ekeröbon medvetslös. I sex veckor låg han sedan nedsövd. Nu döms frun och sonen till långa fängelsestraff.

  • Publicerad 09:24, 17 dec 2019

En välmotiverad dom.

I våras lämnade den nu 61-årige mannen besked till sin fru att han ville skiljas. Mannen flyttade i samma veva ut från den gemensamma bostaden i Knalleborg.

I början av maj var mannen på besök hos frun och de båda åt lunch. I samband med det ska mannen ha blivit sjuk och svimmat. Händelsen ledde till åtal och åklagaren menar att den 61-åriga frun försökte förgifta mannen med en räksmörgås, det har dock inte kunnat styrkas nligt tingsrättens dom som kom nyligen.

En knapp vecka efter lunchbesöket var mannen på nytt besök. Den gången höll det på att kosta honom livet.

I villan fanns då även parets nu 33-årige son och tillsammans med mamman ska de båda ha utsatt mannen för en grov misshandel.

Slogs blodig

Mannen slogs blodig med basebollträ och gjutjärnspannor och fick, enligt den dom som nyligen föll i Solna tingsrätt, livshotande skallfrakturer.

Efter att ha transporterats med ambulanshelikopter till sjukhuset låg mannen nedsövd i sex veckor. Han förlorade i samband med misshandeln sin syn på ena ögat.

Mannens fru döms för försök till mord, hennes straff blir tio års fängelse.

Sonen döms även han till fängelse, men i fem år. Enligt domen har det inte kunnat styrkas att de båda har utfört misshandeln i samförstånd eller att sonen haft som uppsåt att döda mannen. Han döms för synnerligen grov misshandel.

– En välmotiverad dom, säger Josefina Yalo, kammaråklagare i Västerorts åklagarkammare.

Enligt domen nekar frun till både mordförsök och misshandel. Sonen erkänner att han har slagit pappan med basebollträ och stekpanna, men menar att det har rört sig om nödvärn.

Sonens advokat, Henrik Lindblom, är tillfreds med att rätten inte anser att ett uppsåt att döda kan styrkas.

– När det gäller rubriceringen menar vi att det är grov misshandel. Nu döms han för synnerligen grov misshandel och då är det här minimistraffet, säger han.

Henrik Lindblom kan av sekretesskäl inte kommentera sin klients initiala syn på domen.

MälaröDirekt har även sökt kvinnans advokat utan framgång.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt