Kvinna på Ekerö döms till fängelse för mordförsök

Med basebollträ och stekpanna slogs Ekeröbon medvetslös. I sex veckor låg han sedan nedsövd. Nu döms frun och sonen till långa fängelsestraff.

  • Publicerad 09:24, 17 dec 2019

En välmotiverad dom.

I våras lämnade den nu 61-årige mannen besked till sin fru att han ville skiljas. Mannen flyttade i samma veva ut från den gemensamma bostaden i Knalleborg.

I början av maj var mannen på besök hos frun och de båda åt lunch. I samband med det ska mannen ha blivit sjuk och svimmat. Händelsen ledde till åtal och åklagaren menar att den 61-åriga frun försökte förgifta mannen med en räksmörgås, det har dock inte kunnat styrkas nligt tingsrättens dom som kom nyligen.

En knapp vecka efter lunchbesöket var mannen på nytt besök. Den gången höll det på att kosta honom livet.

I villan fanns då även parets nu 33-årige son och tillsammans med mamman ska de båda ha utsatt mannen för en grov misshandel.

Slogs blodig

Mannen slogs blodig med basebollträ och gjutjärnspannor och fick, enligt den dom som nyligen föll i Solna tingsrätt, livshotande skallfrakturer.

Efter att ha transporterats med ambulanshelikopter till sjukhuset låg mannen nedsövd i sex veckor. Han förlorade i samband med misshandeln sin syn på ena ögat.

Mannens fru döms för försök till mord, hennes straff blir tio års fängelse.

Sonen döms även han till fängelse, men i fem år. Enligt domen har det inte kunnat styrkas att de båda har utfört misshandeln i samförstånd eller att sonen haft som uppsåt att döda mannen. Han döms för synnerligen grov misshandel.

– En välmotiverad dom, säger Josefina Yalo, kammaråklagare i Västerorts åklagarkammare.

Enligt domen nekar frun till både mordförsök och misshandel. Sonen erkänner att han har slagit pappan med basebollträ och stekpanna, men menar att det har rört sig om nödvärn.

Sonens advokat, Henrik Lindblom, är tillfreds med att rätten inte anser att ett uppsåt att döda kan styrkas.

– När det gäller rubriceringen menar vi att det är grov misshandel. Nu döms han för synnerligen grov misshandel och då är det här minimistraffet, säger han.

Henrik Lindblom kan av sekretesskäl inte kommentera sin klients initiala syn på domen.

MälaröDirekt har även sökt kvinnans advokat utan framgång.

Här kan du träna ute på Mälaröarna

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Utegym finns det runt om på Mälaröarna. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge oss lite...fredag 17/1 16:00

Derby: Ekebyhovskolan möts i Vi i femman

Nyheter Dags för kvartsfinal Till vardags har de klassrummen bredvid varandra i Ekebyhovskolan. Men i kväll möts de i radiohuset för att kämpa om en plats i semifinalen i Vi i Femman.torsdag 16/1 15:45

Här inleds jätteprojektet som ska säkra Stockholms el

Nyheter Elkablar grävs ned under Drottningholmsbron Elkablar, tjocka som trästammar, ska grävas ner under Stockholm, för att ge nog med elektricitet till den växande staden. Ett jätteprojekt som kommer ställa till det hela vägen från Beckomberga i...torsdag 16/1 11:20