Skadad. En kvinna har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av en lastbil. Foto: Clarence Frenker

Kvinna påkörd av lastbil vid övergångsställe på Södermalm

En kvinna har blivit påkörd av en lastbil vid ett övergångsställe i närheten av Medborgarplatsen på Södermalm. Enligt polisen är skadorna allvarliga.

  • Publicerad 09:04, 3 dec 2018

Klockan 07.40 på måndagsmorgonen fick polisen larm om att en person blivit påkörd av en lastbil i korsningen Folkungagatan och Götgatan på Södermalm.

Väl på plats påträffades en kvinna svårt skadad.

– Kvinnan är förd till sjukhus och skadorna beskrivs som allvarliga. Personen uppges dock ha varit vaken när denne kom fram till sjukhuset, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

”Avspärrat tills vidare”

Enligt polisen inträffade olyckan när lastbilen gjorde en högersväng från Folkungagatan till Götgatan i riktning mot Skanstull.

Kvinnan, som är född i början på 40-talet, ska samtidigt ha gått på övergångsstället och blivit påkörd av lastbilen.

– Den kom från tunneln och svängde höger mot Götgatan. I samband med det inträffade olyckan, säger Anna Westberg.

Lastbilen har tagits i beslag för teknisk undersökning och platsen har under morgonen varit avspärrad.

Lastbilschauffören har tagits in för förhör och misstänks i nuläget för vållande till kropsskada och vårdslöshet i trafik. Det kan dock komma att ändras framöver. Enligt polisen finns det inga indikationer på att föraren har varit påverkad.

– han är väldigt chockad och behöver så klart också tas omhand. Vi har tagit in honom på på förhör. I nuläget har vi inga uppgifter om att han ska ha varit påverkad, säger Anna Westberg.

”Nedre delen av kroppen”

Vid 10-tiden på måndagen bedömdes de påkörde kvinnans tillstånd fortfarande som allvarligt.

– Skadorna ska ha varit på nedre delen av kroppen. Det vi vet är att kvinnan ska ha varit vaken vid sjukhuset, säger Anna Westberg.

Vid 08.30-tiden arbetade polis i korsningen med att dirigera om trafik i väntan på bärgare. Lastbilen var vid 10-tiden bortforslad och polisen hade då lämnat platsen, som varit avspärrad under morgonen.

Händelsen har under förmiddagen orsakat trafikstörningar.

– Det är en ganska trafikerad plats och folk i rörelse, så viss påverkan får det så klart på trafiken, säger Anna Westberg.