Även den som går på övergångsställe kan skadas, något som gårdagens olycka visar. Foto: Christer Lindblad

Kvinna påkörd på övergångsställe i Täby

Kvinnan var på väg på ett övergångsställe under torsdagseftermiddagen när en bil körde på henne. Bilisten är initialt inte misstänkt för något brott.

  • Publicerad 11:57, 3 nov 2017

I går vid strax efter klockan 16 gick en kvinna på ett övergångsställe vid Marknadsvägen när en bilist körde på henne. Några minuter senare kom Täbybon Martina Danielsson till samma övergångsställe.

– Först förstod jag inte vad som hänt, såg bara en stor samling av människor och bilar som var parkerade och blockade vägen. Sedan såg jag en kvinna på marken och sprang fram och kollade om jag kunde hjälpa till. Kvinnan låg flera meter från övergångsstället där hon gått.

Men när Martina Danielsson kom fram till kvinnan var det var flera som redan hjälpte till; en hade ringt polisen, en pratade med hennes närstående, en sprang till förskolan där mamman skulle hämta för att berätta vad som hänt så att de kunde lösa situationen tills pappan kunde komma dit.

Efter det kom en person som verkade ha koll på sjukvård och han uppmanade vittnena att lägga över sina jackor på den skadade, enligt Martina Danielsson.

Sedan kom polis och ambulans till platsen. Kvinnan fördes till sjukhus, enligt polisen utan livshotade skador.

– Det fanns ingen brottsmisstanke initialt, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

– Bilisten verkade chockad, säger Martina Danielsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm