Avstängd rulltrappa vid Fridhemsplan efter höstens olycka. Foto: Tomasz Pozar

Kvinna skadad när rulltrappa gav vika vid Universitetet

Ännu en gång har en kvinna skadad benet när ett trappsteg i en rulltrappa gav vika vid Universitetet på torsdagsmorgonen. Kvinnan är förd till sjukhus.

  • Publicerad 10:50, 10 sep 2015

I rusningstrafik på torsdagsmorgonen gav ett trappsteg i en rulltrapp vid Universitetet vika och en kvinna fastnade med en fot, skriver Aftonbladet.

Enligt ett vittne som stod bakom kvinnan i rulltrappan gav steget vika när kvinnan skulle stiga av rulltrappan och hennes fot fastnade i trappan. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

– Vad vi vet i nuläget är att en kvinna har skadat sig i rulltrappan och att hon har blivit förd till sjukhus med ambulans. Den rulltrappan är nu avstängd, säger Christian Hoffmann på SL:s presstjänst.

I höstas fastnade en 70-årig kvinna i en rulltrappa vid Östermalms tunnelbanestation och skadades allvarligt. Efter den olyckan stängdes rulltrapporna av på elva tunnelbanestationer.

Kommer fler rulltrappor i Stockholm att stängas av?

– Direkt efter olyckan stängdes alla rulltrappor på Universitetets station av, men efter att reparatörer på plats tagit beslut är det nu bara den rulltrappa som kvinnan skadade i som är avstängd. I nuläget har vi inte tagit ett beslut om att fler rulltrappor kan komma att stängas av. Nu måste vi ta reda på vad som har hänt, säger Christian Hoffmann.

Rulltrappan vid Universitetet var inte avstängd i höstas – är den en annan modell?

– Ja, den är av en helt annan modell och ganska nytillverkad. Den är från 2006, de andra rulltrapporna var av en äldre modell där en del av delarna var av original från 50-talet.

Kommer alla rulltrappor av den modellen stängas av?

– Det är för tidigt att säga vad det här kommer att få för konsekvenser. Det vi gör nu är att kvalitetssäkra och utreder varför det här har skett.