Den kvinna som häktades under måndagen släpptes senare under kvällen. Bilden är en genrebild. Foto: Leif Oldenburg

Kvinna släppt efter misstänkt bomb i Bromma

Igår häktades en man och en kvinna misstänkta för att haft vad som verkade vara en skarp bomb på ett hotellrum i Bromma. Kvinnan släpptes senare under kvällen, men misstankarna kvarstår.

  • Publicerad 15:17, 5 feb 2019

Det var i fredags som två personer, en man och en kvinna, greps på Mornington hotel i Bromma, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Detta efter att polisen i samband med en utryckning om misshandel på deras hotellrum påträffat vad som ska ha varit en skarp bomb på platsen.

Under måndagen begärdes mannen häktad i två veckor, på sannolika skäl misstänkt för brottet, och kvinnan i en vecka på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

Åklagaren Maria Hävermark sa under gårdagen till StockholmDirekt att båda nekar till brott. Senare under måndagen släpptes kvinnan ur häktet.

– Kvinnan är släppt, hon släpptes en timme efter förhandlingen igår. Jag har inte gått ut med skälen till det än, det kommer att komma ett besked. Men misstankarna mot kvinnan kvarstår, säger kammaråklagare Maria Hävermark till StockholmDirekt.

Både mannen och kvinnan förnekar fortsatt till brott.