Kvinnan gick på Stadshusbron vid Stadshuset när en bil stannade och en gärningsman sprang ut och tog hennes väska. Foto: Mostphotos

Kvinna till sjukhus efter väskrån i City

En kvinna har förts till sjukhus efter att ha utsatts för en väskryckning på Stadshusbron i centrala Stockholm. I samband med händelsen kördes hon, enligt uppgifter, på av en bil och vårdas nu på sjukhus.

  • Publicerad 16:03, 3 okt 2017

Klockan var strax före elva på tisdagen när en kvinna som kom gåendes på Stadshusbron blev bestulen på en väska hon bar i handen.

Enligt polisen ska gärningsmannen ha hoppat ur en bil, sprungit emot henne och ryckt den från henne. I samband med händelsen ska hon ha försökt ta tillbaka väskan, men då ramlat och skadat sig, uppger polisen.

Gärningsmannen ska då ha hoppat in i bilen, där flera personer satt, och åkt iväg norrut mot Klarastrandsleden.

Kvinnan ska efter händelsen ha förts till sjukhus med lindrigare skador och en förundersökning om rån har nu inletts.

Hävdar sexsiffrigt belopp

Enligt Aftonbladet ska kvinnan ha uppgett för polisen att hon hade ett sexsiffrigt belopp i väska hon blev bestulen på. Enligt Aftonbladet ska kvinnan även ha blivit påkörd av gärningsmannens bil i samband med att hon ställt sig i vägen för att försöka stoppa den.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna i nuläget.

– Jag säger till dig som jag säger till Aftonbladet: Mitt i en pågående förundersökning skulle vi aldrig kommentera några uppgifter, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.