Insats för vården. Kalle Sjöholm och Rebecca Enegård tillverkar skyddsförkläden i Uppenbarelsekyrkans tillfälliga fabrik. Foto: Yvonne Strömberg & Elina Lundberg

Kyrkan ställer om – gör skyddsförkläden till vården

Nu görs förkläden till vård- och omsorgspersonal – inne i Uppenbarelsekyrkan. Församlingen har startat en pop up-fabrik för att hjälpa till under krisen.

  • Publicerad 16:27, 18 maj 2020

Coronapandemin har tvingat församlingen att sätta mycket av sin vanliga verksamhet på paus. Så i Uppenbarelsekyrkan i Midsommarkransen fanns både personal som hade tid och vilja att hjälpa till och gott om plats.

När man fick kontakt med den tillfälliga skyddsförklädesfabriken som startats i Farsta insåg kyrkoherden Christofer Wilson att det skulle gå att starta en liknande pop up-tillverkning inne i kyrkans stora församlingssal. Nu har arbetet varit igång i ett par veckor.

– Vi har fått utbildning och mallar från Farsta. Har man bara stora bord och värmepistoler lär man sig snabbt. Det är rätt enkelt, säger han.

Fortsatt jakt på skyddsutrustning

Som mest blir det runt 300 förkläden om dagen. Det är framför allt personal från kyrkan som jobbar med tillverkningen men församlingsbor har också ryckt in. Kyrkan tar gärna emot fler volontärer.

– Vi vill bemanna det här så länge det behövs. Så länge stadsdelen kommer och hämtar förkläden till vård- och omsorgsboenden och så länge vi möter sjuksköterskor som jagar material fortsätter vi. De blir jätteglada så det är väldigt tacksamt, säger Christofer Wilson.

Vill du hjälpa till?

Uppenbarelsekyrkan välkomnar volontärer till sin förklädesfabrik.

Annars sker arbetet på vardagar.

Anmäl dig till Charlotta Larsson på 08-685 30 21 eller charlotta.larsson@svenskakyrkan.se

Visa merVisa mindre