Fikafantast. Jessica Sjönell (L) vid Bagisskogen. Här vill hon se liv och rörelse, människor och bostäder, kaféer och restauranger.

L: ”Bagisskogen är otrygg – bygg bort den”

Bostäder i Bagisskogen nu! Om vi sätter ihop Skarpnäck och Bagarmossen med hjälp av hus så bekämpas både otrygghet och bostadsbrist. Det säger Jessica Sjönell, nytillträdd gruppledare för Liberalerna i Skarpnäck. Med två år kvar till valet, kollar vi vad våra lokala politiker vill.

  • Publicerad 10:30, 9 nov 2016

Människor berättar att de inte vågar gå genom Bagisskogen om kvällar och nätter. Jag vågar själv inte göra det.

”Jag vill att Bagarmossen och Skarpnäck ska byggas ihop. De olika delarna ska hänga ihop och bilda en stad i staden. Vi skrev en debattartikel om just det nyligen och efter det är det många som har hört av sig och håller med. Människor berättar att de inte vågar gå genom Bagisskogen om kvällar och nätter. Jag vågar själv inte göra det. Skarpnäck är Stockholms grönaste stadsdel – och det är jättebra! Men bostadsbristen är en enorm utmaning, precis som huvudstadens utveckling. Och även om vi bygger i Bagisskogen så finns det tillräckligt med grönt kvar här. Det förslag som finns nu för att förtäta är oambitiöst.

Jag älskar stad. Jag älskar kvartersstruktur. Jag är väldigt för att bygga en stad, inte bara så att det blir många hus utan även att det blir rätt. Där tycker jag att vi är väldigt lika Moderaterna lokalt. Det ska vara rörelse, kaféer, restauranger, arbets- och mötesplatser. Sådant skapar trygghet och liv. Det ser man inte minst på de två nya kaféerna som öppnat – Ma Baker och Hammarbyhöjdens café – som snabbt blivit populära mötesplatser. Senast i morse åt jag frukost på Ma Baker med en föräldraledig vän. Jag bor i Bagis och jag vill kunna träffa vännerna i kvarteret över en bit mat som inte är en pizza. Kul att det ska öppna en ny restaurang där på Lagaplan nu!”

3 viktiga frågor

1. Personlig assistans. Det är en viktig fråga, det finns många i Skarpnäck med funktionshinder.

2. Förskolan. Det är viktigt med utbildade pedagoger och att hålla nere barngruppernas storlekar. Och rätt till heltid för barn till föräldralediga är inte bra. Det är en felprioritering.

3. Att värna valfriheten. Många försök till att återkommunalisera verksamheter, som äldrevård, är baserade på ideologiska grunder istället för pragmatiska. Vi är oroliga över att bra, fungerande verksamheter ska fördärvas.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av pirathamnen kan försenas

Nyheter Soppan kring tjuvankrade båtarna på Söder fortsätter Till i sommar skulle den skandalomsusade olovliga båthamnen vid Årstaviken som gäckat staden vara borta, utlovades det. Men nu visar det sig att rivningen kan försenas.söndag 20/1 20:00