Liberalerna vill se en linbana mellan Brommaplan och Ekerö. Från vänster: Göran Hellmalm, Isabel Smedberg Palmqvist och Hanna Wistrand. Obs: Bilden är ett montage. Foto: Hanna Wistrand

L: Bygg linbana mellan Brommaplan och Ekerö

En linbana mellan Ekerö och Brommaplan. Det skulle lösa trafikkaoset på Drottningholmsvägen, menar Liberalerna i Bromma och Ekerö som nu vill att frågan utreds.

  • Publicerad 16:40, 15 sep 2016

Sen är det ju ganska trevligt att åka, det är ju vackert. Men det är en bisak, huvudsaken är att vi här har ett trafikproblem som borde lösa.

Drottningholmsvägen i rusningstid är lika med trafikstockning. Här ska både Bromma- och Ekeröbor passera för att ta sig till och från sina hem. För att lösa trafikkaoset vill nu Liberalerna i Bromma och Ekerö att man ska utreda möjligheterna för att bygga en linbana mellan Ekerö och Brommaplan.

– Vi vet att landstinget har en jättetajt budget, men om vi ska bygga mycket och bra så måste vi hitta lösningar för infrastrukturen. Man kan inte bara säga att "nu bygger vi 3 000 nya bostäder" som i centrala Bromma utan att titta på infrastrukturen, säger Hanna Wistrand, ordförande för Liberalerna i Bromma.

Linbanan skulle kunna ha kapacitet för ungefär 3 000 människor i timmen och gå i cirka 30 kilometer per timme, enligt Liberalerna.

Det låter inte jättesnabbt?

– Men då går den ju hela tiden och står inte stilla i kö, så du vet exakt hur lång tid det tar, säger Hanna Wistrand.

En linbana är miljövänlig och går att bygga förhållandevis snabbt och billigt i jämförelse med tunnelbana och spårvagn eftersom det varken krävs några spår- eller större vägarbeten, menar Liberalerna.

– Sen är det ju ganska trevligt att åka, det är ju vackert. Men det är en bisak, huvudsaken är att vi här har ett trafikproblem som borde lösas, säger Hanna Wistrand.