Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd i Stockholms Stad i Husby. Hon vill se en trygghetsinventering av den fysiska miljön. Foto: Pauline Cederblad

L: Dra tillbaka Nobel Center-överklagan

I en ny skrivelse kräver Lotta Edholm, oppositionsborgarråd och gruppledare för Liberalerna i Stockholms stad att staden återkallar sin överklagan till Mark- och miljööverdomstolen gällande Nobel Center.

  • Publicerad 19:02, 19 sep 2018

Det är i en skrivelse till Stockholms stads kommunstyrelse som partiet framför att man vill låta kommunstyrelsen ta ett nytt beslut om överklagan och upphäva den som skickades in till domstolen den 10 september.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Liberalerna tycker att frågan är för polariserande för att avgöras på det man kallar "tjänstemannanivå" utan kräver istället en ny politisk prövning.

– Den kommunstyrelse som kommer att tillträda efter valet borde få säga sitt om Nobel Center. Här har staden istället smugit igenom ärendet dagen efter valnatten. Liberalerna kommer att rösta nej till det föreslagna Nobel Center varje gång frågan kommer upp för beslut, och vi vill att frågan om staden ska driva frågan vidare ska avgöras av kommunstyrelsen, så som vanligen sker i dessa ärenden, säger Lotta Edholm (L) i ett pressmeddelande.

Domen mot Nobel Center har överklagats