Visionen. Så föreslår arkitektbyrån Utopia att en inomhuspark ska se ut på Sankt Eriksplan. Kan något liknande bli av på Skärholmstorget? Illustration: Utopia Arkitekter

L-förslag: Skärholmen borde också få en inomhuspark

Idén om en spexig inomhuspark vid Sankt Eriksplan har skapat ringar på vattnet även i Skärholmens stadsdel. Liberalerna fick den styrande majoriteten med sig och nu ska frågan utredas.

  • Publicerad 13:33, 5 apr 2017

Illustration: Utopia Arkitekter

En park under tak, där en kan vara året om och som det inte kostar pengar att vara i. Det är arkitektbyrån Utopias förslag vid Sankt Eriksplan, som föll i god jord hos Liberalerna i Skärholmen. Nu vill de se en liknande park i 127-området.

– Skärholmens stadsdel kommer växa betydligt framöver och då kommer även behovet av parker och icke kommersiella ytor öka. Vi vill se vad det finns för möjligheter för att skapa en sån här park i Skärholmen, sa Cecilia Carpelan (L), under stadsdelens senaste sammanträde.

Liberalerna föreslår Skärholmstorget som en bra plats för en inomhuspark, men de var öppna för andra förslag. Och någon politisk strid blev det inte kring förslaget – snarare tvärtom.

– Vi är väldigt gärna med på den här skrivningen, bra jobbat Liberalerna, sa Salar Rashid (S) och fick medhåll av sin rödgröna kollegor som alla ställde sig bakom förslaget.

Var en sån park ska ligga, och om det ens är möjligt att bygga en, ska nu utredas av stadsdelsförvaltningen.

Mer från mötet:

Efter ett medborgarförslag ska Sätradalsparken få en skridskobana nästa år.

Medborgarförslag om bastu vid Sätrabadet, skridskobana på Skärholmstorget och kommunala ordningsvakter skickades vidare till förvaltningen som ska utreda dem. Ytterligare ett medborgarförslag om kommunala vakter, som redan beretts av förvaltningen, fick ett nej.

Förvaltningens förslag om en introduktionsförskola som ska kombineras med öppna förskolan i Vårberg (som också får egna lokaler, något som önskats av föräldrarna) godkändes av politikerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.