Besök. Liberalernas Maria Weimer och Said Abdu besökte ett partimöte i Bålsta och pratade om förbättringar för företagare. Foto: Bengt Johansson

L pratade företagsfrågor i Bålsta

Företagarfrågor var i centrum när Liberalerna i Håbo gästades av två sina ledamöter från riksdagen. Maria Weimer och Said Abdu sa: – De som betalar för vår välfärd ska också få ta del av den, tycker vi.

  • Publicerad 11:32, 10 dec 2017

Jodå, det är igång nu. Valtänkandet.

Partierna ökar tempot sakta men säkert.

Liberalerna, till exempel, lyfter bland annat fram företagarfrågor.

Med nio månader kvar till valet besökte Maria Weimer och Said Abdu Liberalernas möte i Fridegårdsskolan för att både ge sin syn på vad som behöver göras och lyssna på inspel från de lokala L-politikerna.

Sociala skyddsnät

Weimer är från Uppsala, är tvåa på Liberalernas lista inför 2018 och kom 2014 in i riksdagen på personvalskryss. Även Said Abdu, 31, från Trollhättan, som driver företagarfrågor i riksdagen för L, kom in på personvalskryss.

Han var i Bålsta för att berätta om hur L vill att föräldraförsäkring och andra sociala skyddsnät även ska gälla för företagare.

– Det är idéer som vi hoppas och tror att vi kan få gehör för i riksdagen, sa han.

Maria Weimer har koll på läget för företagarna i Håbo.

– Håbo sjönk ju mycket i näringslivsrankningen, men det som är intressant också här är att den unga företagsamheten är så stark här.

Men hur ska Håbo kunna klättra igen?

– I rankningen sa många att kommunens service till företagarna var dålig, nu vet jag att det finns idéer i Håbo och att ett arbete börjat för att det ska bli bättre.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet