OMTVISTAD. Den lagliga graffitiväggen i Tanto. Foto: Jannie Flodman

(L): "Stoppa graffitiväggen i Farstaängen"

Peter Öberg, ordförande för Liberalerna i Farsta, vill stoppa bygget av den lagliga graffitiväggen i Farstaängen. Det efter att en ny rapport visar att det illegala klottret har ökat i närområdet kring den lagliga graffitiväggen i Tanto.

  • Publicerad 15:56, 18 jan 2018

Enligt en ny rapport har det illegala klottret ökat i närområdet kring 2 av 3 undersökta lagliga väggar som rests på Södermalm: väggarna i Tanto och vid Medis.

Samtidigt slår rapporten fast att klottret minskat på platser lite längre bort – och följande formulering finns också med i rapporten:

"Det finns dock ingen konsekvent koppling mellan förekomsten av en öppen vägg och en ökad/minskad frekvens klotter i det inventerade området" skriver konsultbolaget Nivå Landskapsarkitekter, som genomfört inventeringen på uppdrag av stadsdelsnämnden.

Ny rapport: Klottret ökar runt öppna väggen

Till våren ska en laglig graffitivägg resas i Farstaängen, men med anledning av rapporten tänker nu Liberalernas ordförande i Farsta, Peter Öberg, lägga ett förslag på nästa stadsdelsnämnd om att stoppa bygget.

– Liberalerna motsatte sig förslaget från början eftersom vi tänker att det skulle driva på förstörelse runt väggarna och öka otryggheten.

De som gjort rapporten tonar ju ned resultatet av den, drar du inte lite förhastade slutsatser?

– Nej, inte alls om man tittar på att statistiken av klotter ökar dramatiskt. Södermalm är det området där det ökat mest. Det har ökat i Farsta också även om det inte är en dramatisk ökning. Om man står och målar på en vägg och väggen är upptagen kommer de mindre seriösa klottrarna välja andra ställen i närområdet för att få ur sig energin. Den slutsatsen jag drar jag helt enkelt, säger Peter Öberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han tycker att pengarna i stället ska läggas på knatteidrott.

Förslaget om att stoppa väggen lär inte betyda speciellt mycket i praktiken eftersom det rödgröna blocket är i majoritet i Farsta stadsdelsnämnd. Men här passar Peter Öberg (L) på att komma med ett vallöfte.

– Om väggen byggs och vi ser ett ökat klotter i Farsta så river vi den om det blir ett maktskifte. Där är vi i alliansen överens.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Farstaskola byggs ut och får högstadium

Nyheter Ska bli dubbelt så stor Hästhagsskolan i Farsta ska byggas ut. Planen är att skolan ska bli dubbelt så stor och få ett helt nytt högstadium när allt är klart.onsdag 23/5 17:50

Stureby får helt nytt skolhus

Nyheter ✓Så här är det tänkt att se ut ✓Börjar byggas i höst Nu finns skisser på Sturebyskolans nya skolhus. Där görs plats för åtta nya klassrum, fritidsutrymmen och en tillfällig matsal.onsdag 23/5 16:48