Laddade för försenad inomhusskejt

Försenade men med en stor skopa optimism och en alldeles nybyggd ramp öppnar snart den nya skatehallen i Bålsta.

  • Publicerad 08:23, 30 mar 2017

Redan vid årsskiftet skrev vi om Skoklosterbon och freestyle-proffset Stefan ”Lillis” Åkesson planer för judoklubbens före detta lokaler vid IP-gallerian i Bålsta. Lokalen skulle bli Håboskejtarnas tillhåll nummer ett, kalla vinterdagar och regniga sommardagar. Och så kommer det förmodligen att bli. Om ett tag.

– Vi ligger ungefär två månader efter i planeringen. Golvet var i ett lite dåligt skick. Men nu är vi på gång, säger Stefan ”Lillis” Åkesson.

Bygger miniramp

Just nu håller ”Lillis” och hans skateboardvänner att färdigställa en helt nybyggd miniramp som kommer att finnas på plats i skatehallen. En hall som framför allt kommer att inhysa freestyle- och ramp-åkare.

– Hallen är ju fortfarande rätt liten. Men den fyller funktionen just nu. Den är perfekt att åka freestyle i, och så kommer vi att ha minirampen. Min förhoppning är att locka fler att börja åka freestyle, säger han.

Lillis tror och hoppas att den nya hallen kommer att göra att Skate-Håbo kommer att vakna igen.

– Vi håller på att få igång Bålsta Skateboardklubb igen, som varit vilande ett par år. Men med våra nya förutsättningar så har vi goda chanser att locka en ny generation unga tjejer och killar till sporten, berättar han.

Tävlar i freestyle

Lillis själv tävlar själv i freestyle som är en tävlingsform inom skateboard som kan jämföras med konståkning. Det handlar om att göra en serie konster och tricks under ett program. Och trots att Lillis går in på sitt 39 år som freestyleåkare hör han fortfarande till skaran av världens bästa åkare. Nu har han siktet inställt på Tokyo-OS där freestylegrenen kan komma att bli en uppvisningsgren.

– Det skulle vara jätteroligt. En förutsättning för att ens få chansen att åka är att jag fortsätter träna hårt, säger Stefan ”Lillis” Åkesson avslutningsvis.

Stefan ”Lillis” Åkesson

Ålder: 52 år.

Bor: Skokloster.

Skateboardproffs inom grenen freestyle, vilket är en relativt liten men växande del av skateboard. Utförs på plan yta, och varierar mellan hopp och balanstricks

Har även utnämnts till årets Håbobo.

Siktar mot OS i Tokyo 2020, där freestyle kan komma att bli en uppvisningsgren.

Visa merVisa mindre

Blåljus: Rattfylleri och narkotikabrott

De senaste dagarna har varit lugna i Håbo. Enstaka drogbrott och en eventuell rattfylla är det enda som noterats sedan i lördags.tisdag 4/8 9:35

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt