Karlbergs BK och FC Stockholm ställs mot varandra nästa år Foto: Karlbergs BK/FC Stockholm

Laddat för Kungsholmsderbyn nästa år

Klassiska Karlbergs BK mot ”uppstickarna” FC Stockholm. Det vankas derbyn nästa år när herrarnas division två norra Svealand blir slaget om Kungsholmen.

  • Publicerad 14:10, 26 nov 2019

I år hamnade Karlbergs BK och nykomlingarna FC Stockholm i olika serier, men nästa år vankas det heta derbyn. FC Stockholm, som protesterade mot serieindelningen förra säsongen, är nöjda.

– Äntligen. Det ska bli superkul. Det är dags att mötas nu, när vi båda håller en bra nivå. Det kommer bli heta derbyn på Krillan och Hagen, säger Stefan Elfver, sportchef i FC Stockholm.

Trots att spelschemat inte är spikat än planerar det redan för att göra derbyt på hemmaplan vid Kristineberg till en fest.

– Vi har bett om att få spela en lördag och lite senare så vi kan bjuda in lite företag och göra ett event av det. Vi vill fylla Kristineberg, säger Stefan Elfver.

I år slutade laget femma i division 2 södra Svealand. Nästa säsong är siktet fortsatt på att tillhöra toppen, enligt Elfver som också har förlängt med tidigare landslagsspelaren Johan Mjällby som tränare.

Även KB, som förlorade kvalet till division 1 i år, siktar på nytt mot toppen och avancemang till division 1. Sportchef Lennart Sandahl tycker att derbybeskedet är kul.

– Vi har aldrig mötts, de har ju gått snabbt upp genom divisionerna, men det kan säkert dra lite extra publik. Men normalt har vi ju ändå fem-sex andra derbyn i serien varje år, säger Lennart Sandahl.

Så det finns ingen rivalitet?

– Nej, inte från vår sida i alla fall det är snarare något som behöver byggas upp över tid. Det är klart att det ska bli kul och kittlande att spela på Krillan, vår gamla hemmaplan, men samtidigt har inga av våra spelare nu spelat där.