Anna Cardelius och Oscar Målevik ser fram emot att öppna deras nya butik och bageri på Fleminggatan. Foto: Per Brandt

Lady Gaga lockades av deras tårtor - nu öppnar de på Kungsholmen

De har redan vunnit branschkritikers och Lady Gagas hjärta. Nu är Haga Tårtcompani och Bageri redo att fresta Kungsholmsbornas smaklökar.

  • Publicerad 06:00, 29 sep 2015

Röda mattan var utrullad och champagneglasen redo. I går hölls en smyginvigning och idag, tisdag, slår Haga Tårtcompani och Bageri sin portar på allvar på Fleminggatan 107. Ägarna Oscar Målevik och Anna Cardelius gillar området och Oscar är även en nybakad Kungsholmsbo.

– Vi har tittat på Östermalm och Söder, men där känns marknaden överetablerad. Här är det lite mer ”rough” och det känns som att det behövs ett sånt här ställe. Men det är mycket folk i rörelse här och det händer mycket i området. Vi tror att fler och fler kommer upptäcka den här delen, säger Anna Cardelius.

Årets tårtupplevelse

De har gjort sig ett namn på relativt kort tid. i slutet av 2013 slog de upp portarna på Torsgatan i Vasastan. Sedan dess har de hyllats, prisats och uppmärksammats flera gånger om för sina kreationer, bland annat som "Årets bästa tårtupplevelse”. De fick även en hel del uppmärksamhet när de fick en tårtbeställning från Lady Gaga när hon var på Sverigebesök. Framgångsreceptet verkar enkelt.

– Gör man bra saker så syns och säljer det. Det behöver inte vara svårare än så. Sedan har vi en öppen produktion här så att alla kan se in på det vi gör. Vi vill visa upp det och att det ska vara en upplevelse att kolla på när till exempel sin tårta görs, säger Oscar Målevik.

"Vill göra området mer levande"

Förutom signatursötsakerna, tårtor i en mängd varianter, ska de fortsätta bjuda gästerna på fikabröd, bakverk, matbröd, mackor och soppluncher. Inne i den nya butiken finns några sittplatser som de nu hoppas att nya gäster också ska hitta till.

– Det känns som att något sånt här har saknats här. På Torsgatan känns det som att vi har hjälpt till att göra den delen mer levande och vi hoppas att det kan bli likadant här, säger Oscar Målevik.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50