Huset ligger på Bergstigen 25 i Stocksund. Foto: Eklund Stockholm New York

Lägenhet med eget tornrum till salu – "En av Danderyds mest spektakulära"

Ett eget tornrum i en av Danderyds och Stocksunds mest häpnadsväckande fastigheter – ja, den chansen finns nu. – Intresset har varit väldigt stort, säger mäklaren.

  • Publicerad 18:59, 22 aug 2017

Villa Hexa i Stocksund stod färdigt 1902 och klassas idag av Danderyds kommun som "omistlig". Idag är det tidigare enfamiljshuset uppdelat i fyra lägenheter och den största av lägenheterna är nu till salu. Med utgångspris på 14 miljoner.

– Det är såklart en väldigt speciell bostad. Den är en kombination av villa, radhus, i en liten bostadsrättsförening. Och det är väldigt sällan som något liknande är ute på marknaden, säger Sofia Elfsson Da Costa, mäklare på Eklund Stockholm New York som säljer bostaden.

– Det är en av Danderyds mest spektakulära bostäder som finns på marknaden.

Foto: Eklund Stockholm New York

"Många är nyfikna"

Lägenheten är på fem rum och strax under 150 kvadratmeter och består av tre våningar.

– Allra högst upp i huset så har man ett superhäftigt tornrum med fönster runt så man får 180 graders utsikt över Danderyd. Det här är en av de högsta fastigheterna, säger Sofia och tillägger:

– Intresset har varit väldigt stort i och med att det är en känd fastighet, många är nyfikna.

Namnet "Villa Hexa"

Och angående namnet "Villa Hexa" så sägs det härröra från att man tyckte att byggnaden liknade ett spökslott. En annan möjlig koppling är att att man lånat ordet "hexa" från grekiskan, talet sex som en sifferlek i och med att huset, när det byggdes låg på tomtnummer 36 vid dåvarande Ringvägen/Thorsvägen.

Foto: Eklund Stockholm New York

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30