BYGGS. Norra Tornen byggs i Hagastaden. Foto: Sacharias Källdén

Lägenheter osålda i hajpade Norra Tornen

Den avvaktande bostadsmarknaden märks nu även för byggbolaget Oscar Properties, som bland annat bygger Norra Tornen i Hagastaden. En stor del av lägenheterna är fortfarande osålda.

  • Publicerad 16:33, 27 okt 2017

Byggbolaget Oscar Properties, som är känt för flera hajpade projekt i det exklusiva segmentet i Stockholm, står inför stora svårigheter. Tidigare i veckan slog bolagets vinstvarning ner som en bomb och enligt kvartalsrapporten som offentliggjordes på fredagen är resultatet sämre än väntat till följd av en vikande försäljning. Nu vidtar bolaget en rad åtgärder.

Bland annat senareläggs projektet Unité i Norra Djurgårdsstaden samtidigt som en försäljningsprocess av fastigheten Uppfinnaren 1 på Östermalm har inletts.

– Som många andra verksamma i bostadsutvecklingssektorn konstaterar vi att marknaden varit mycket gynnsam i flera år, men att vi nu ser en mer avvaktande hållning, säger VD Oscar Engelbert i en kommentar.

"Hundratal besökare nu i söndags"

Även i Norra Tornen i Hagastaden tycks lägenhetsförsäljningen ha påverkats. I tornet Helix, som både förra helgen och i veckan haft visningar, är bara 43 procent av beståndet sålt och på hemsidan finns det fortfarande mycket ledigt. Det kan jämföras med intilliggande tornet Innovationen, som säljstartade ett år tidigare, där försäljningsgraden ligger på 97 procent.

Oscar Properties vill inte ge någon närmare förklaring men säger i en kommentar att intresset har varit stort:

– Intresset var stort med ett hundratal besökare nu i söndags, säger Oscar Properties marknadschef Malin Sparf-Rydberg.