Laddar. Anneli Haglund och Sara Malmer från biblioteket i Stenhamra förbereder för zombievecka. Foto: Jonas Månsson

Lagom läskigt lopp för barn

Passa er alla vuxna. Nästa lördag fylls Stenhamra av små zombies med spring i benen. Då är det dags för den första upplagan av Zombieloppet.

  • Publicerad 08:10, 24 okt 2017

Zombies har länge varit ett intresse.

Biblioteken i kommunen har zombietema i samband med årets höstlov, som är vecka 44. Som en del av det ska ett nytt arrangemang gå av stapeln i Stenhamra lördagen den 29 oktober. Då är det dags för första upplagan av Zombieloppet.

– Själva loppet blir utanför biblioteket vid fotbollsplanen och skateboardrampen nedanför Stenhamraskolan, säger Sara Malmer, biblioteksassistent.  

Loppet riktar sig till barn mellan ungefär fem och tio års ålder.

– Först får man komma till biblioteket och bli sminkad som zombie om man vill. Man kan även vara utklädd, vi kommer att ha grejer på plats. Sedan har vi gjort i ordning en bana där barnen ska jaga de vuxna som zombies. De ska stapla runt och vara läskiga, säger Sara Malmer.

Sedan blir det saftbjudning inne på biblioteket.

Idén fick Sara Malmer av sitt eget stora skräckintresse.

– Zombies har länge varit ett intresse. Det gäller hela apokalypsscenariot. Vad händer när allt i vårt samhälle som vi vet om, slås ut? Det tror jag fascinerar många, säger hon.

Efter loppet blir det även ett besök av Civilförsvarsförbundet.

– De berättar om överlevnad och vad som händer om samhällets funktioner slås ut. De har med sig en låda med saker som man behöver för att klara sig i 72 timmar. Det är för hela familjen, man får göra något tillsammans och lära sig saker, säger hon.

Dessutom kommer gott om böcker på temat att finnas för båda barn och vuxna.

Är det inte läskigt det här?

– Jo, det är det nog. Lite lagom läskigt.   

Är loppet här för att stanna?

– Det hoppas jag, vi får se hur det går.

Hur känns det nu när det närmar sig?

– Jätteroligt, vi har jobbat med det här länge och förberett.

Mer zombies i november

Även på Ekerö bibliotek blir det fullt av zombies och andra läskigheter i höst. November går nämligen i fantastikens tecken.

Biblioteken kommer att hylla fantastikens genrer.

I den ingår bland annat skräck, fantasy, science-fiction, dystopi, post-apokalyps och superhjältar.

Varje vecka kommer ha ett nytt tema: Zombievecka, Fantasyvecka, Harry Potter-vecka, Science Fiction-vecka och Superhjältevecka. Det kommer då finnas pyssel, spel, tävlingar och quiz.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dom för sexbrott mot barn

Nyheter Sex månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn. Så lyder tingsrättsdomen för en man i Stenhamra.måndag 25/6 12:12

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter