Till höger syns värmekamerabild från Akalla/Tensta. Foto: Most Photos / Fortum

Lågt flygande plan över Täby i natt

För andra gången på kort tid får Stockholm besök av "det mystiska flygplanet". I natt är det, troligtvis, Täby som står på tur.

  • Publicerad 19:26, 20 dec 2017

För några veckor sedan rapporterade vi att många i Söderort vaknat av ett ihärdigt flygplansljud och sett ett flygplan på låg höjd över sitt hus. Nu är det nu dags för de norra och västra delarna av Stockholm att få besök av "det mystiska flygplanet."

Även denna gång är det Fortum Värme som står bakom flygningarna i syfte att hitta eventuella läckage i sina rörsystem. Flygplanet är utrustat med värmekamera och dokumenterar alla värmekällor på marken.

– Det kommer att börja strax efter midnatt och eftersom de flyger lågt fram och tillbaka kommer många antagligen undra vad det är som låter, säger Per-Oscar Hedman, presschef.

Flygningar kommer att ske över Sigtuna, Märsta, Upplands Väsby och eventuellt Täby. Fortum får besked om flygningarna sex till tolv timmar innan de genomförs och informerar då de som berörs genom att skicka ut pressmeddelanden och uppdatera sin hemsida. Om flygningen i natt går som den ska återstår sedan bara city.

– Men där är så mycket andra bakgrundsljud så det lägger ingen märke till på samma sätt, konstaterar Per-Oscar Hedman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar fick rätt - stopp för borätter på villatomter

Nyheter "Om jag inte reagerat hade husen stått klara" Kreativa fastighetsutvecklare har lärt sig tjäna miljonbelopp genom att fiffla sig förbi byggreglerna i villaområden. Senaste trenden: sök bygglov för en villa men bygg ett parhus och sälj tre...torsdag 19/4 16:41

Fortsatt strul på Kårstalinjen

Nyheter Ersättningsbussar körs Tidigare var det stopp på grund av en olyckshändelse. Nu oregelbunden trafik på grund av signalfel mellan Kragstalund och Visinge.torsdag 19/4 13:44