Till höger syns värmekamerabild från Akalla/Tensta. Foto: Most Photos / Fortum

Lågt flygande plan över Täby i natt

För andra gången på kort tid får Stockholm besök av "det mystiska flygplanet". I natt är det, troligtvis, Täby som står på tur.

  • Publicerad 19:26, 20 dec 2017

För några veckor sedan rapporterade vi att många i Söderort vaknat av ett ihärdigt flygplansljud och sett ett flygplan på låg höjd över sitt hus. Nu är det nu dags för de norra och västra delarna av Stockholm att få besök av "det mystiska flygplanet."

Även denna gång är det Fortum Värme som står bakom flygningarna i syfte att hitta eventuella läckage i sina rörsystem. Flygplanet är utrustat med värmekamera och dokumenterar alla värmekällor på marken.

– Det kommer att börja strax efter midnatt och eftersom de flyger lågt fram och tillbaka kommer många antagligen undra vad det är som låter, säger Per-Oscar Hedman, presschef.

Flygningar kommer att ske över Sigtuna, Märsta, Upplands Väsby och eventuellt Täby. Fortum får besked om flygningarna sex till tolv timmar innan de genomförs och informerar då de som berörs genom att skicka ut pressmeddelanden och uppdatera sin hemsida. Om flygningen i natt går som den ska återstår sedan bara city.

– Men där är så mycket andra bakgrundsljud så det lägger ingen märke till på samma sätt, konstaterar Per-Oscar Hedman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05