I mars 2017 blev en man påkörd av en bil- nu åtalas en läkare för händelsen. Foto: Jannie Flodman

Läkare åtalas efter vansinnesfärd på Söder

I mars i fjol blev flera bilar och en man påkörd av en bilist på Södermalm. Nu åtalas föraren, en läkare, för bland annat misshandel och smitning från trafikolycksplats.

  • Publicerad 06:50, 7 feb 2018

Den 5 mars i fjol blev flera bilar påkörda av en man i personbil på Ringvägen på Södermalm. Enligt anmälan ska mannen som arbetar som läkare orsakat skador på fyra bilar, varav två har varit avsiktliga prejningar.

Läkaren ska enligt anmälan även kört på en person och orsakat skador på den påkörda mannen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den påkörda mannen berättar i förhör att han efter att hans bil blivit påkörd av förarens bil ställt sig framför bilen för att få den att stanna. Bilisten hade då kört mot honom. Mannen hoppade då upp på motorhuven och försökte klamra sig fast i en vindrutetorkare. Han föll senare av och uppger i anmälan att att han fått smärta i armbågarna samt blivit mycket rädd.

Nu har läkaren åtalats för misshandel, smitning från trafikolycksplats och grov vårdslöshet i trafiken. Han förnekar brott.

Läkaren uppger i förhör att han själv blivit påkörd av två "galningar", och att en man hoppat upp på hans framruta och skrikit.

Flera personer har kallats som vittnen till förhandlingen i målet, som enligt uppgift från tingsrätten kommer att äga rum senare under våren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.