Ett bråk utbröt på en vårdcentral i Skärholmen under tisdagmorgonen. Foto: Hanna Thåström

Läkaren i vårdcentralbråk har anmälts tidigare

Den läkare som anhölls i tisdags morse efter att ha attackerat anställda inne på en vårdcentral i Skärholmen har flera gånger anmälts av patienter. För två år sedan tvingades han stänga sin klinik efter kritik från Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, berättar Aftonbladet.

  • Publicerad 08:54, 9 feb 2018

Larmet om att ett bråk brutit ut på en vårdcentral i Skärholmens centrum kom in till polisen klockan 8.11 i tisdags.

Enligt polisen handlade bråket om att en läkare som tidigare haft tillgång till en lokal kommit dit tillsammans med ytterligare fyra personer och krävt att få tillgång till lokalen. Två anställda på vårdcentralen skadades lindrigt och en patient fick föras till sjukhus. Flera polispatruller kom till platsen i samband med händelsen.

Enligt Aftonbladet har läkaren vid flera tillfällen anmälts av patienter för brister i vården. En gång så allvarligt att en person akut fick föras till sjukhus. för två år sedan tvingades han stänga sin klinik, efter beslut från Ivo.

Två av de fem männen misstänks för mordförsök, de övriga tre för grov misshandel.

– Nästa steg är att ta ställning till om några eller alla av männen ska häktas, säger åklagare Johan Bäckström till Dagens Nyheter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.