Lakritsrotens premiär i Fältan på fredagen lockade bland annat Karolina von Essen (till höger). "Jag gillar att det finns glutenfri lakrits", säger hon. Foto: Robin Högberg

Lakritsälskarnas favorit till Östermalm

Efter kundernas krav: Nu har Lakritsroten öppnat ny butik på Östermalm.

  • Publicerad 11:58, 26 sep 2017

Den nya butiken i Fältöversten är Lakritsrotens fjärde i Stockholm. Lakritsroten i Fältan har tagit över Make up stores gamla lokaler.

– Vi ser att Östermalmsborna har intresse för specialistbutiker, så då passar vårt hantverk in där. Kunderna i våra övriga butiker har efterfrågat en butik här på Östermalm, säger Erik Dahlén, vd på Lakritsroten.

Nytt kafé vill ta över Stockholm – med gröt

En som var där vid Lakritsrotens öppnande var Östermalmsbon Karolina von Essen.

– Det mest spännande jag hittat hittills är rökt lakrits, det har jag aldrig sett förut, säger hon.

Ny krog på Kungsholmen satsar på "crossover-smaker" från Medelhavet

"Kan användas till vad som helst"

Lakritsroten strävar efter att vara heltäckande på området. Förutom godis, konfektyr och hygienprodukter med laktrits som komponent satsar de även på tillbehör till bakning och matlagning, till exempel lakritssirap och lakritsgranulat.

– Lakrits är en krydda som du kan använda till vad som helst. Vi hoppas att den kunskapen ökar, och att lakrits kommer in i det svenska standardköket, säger Erik Dahlén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Akut brist på fläktar i hela Stockholm

Nyheter ✓Fläktpanik i sommarhettan ✓Butiksanställd: "Folk skyr inga medel" Högsommarvärmen har fått horder av svettiga stockholmare att rusa till butikerna i desperat jakt efter inomhusfläktar. Men hos flera stora kedjor är alla fläktar slut – och det kommer inga nya förrän...måndag 16/7 16:32