Anna Lallerstedt säger att Gondolen kommer att komma tillbaka, och att det hela blivit uppförstorat. Foto: Nira Rodriguez Molin/Johann Bernövall

Lallerstedt om missförståndet kring Gondolen

Att Eriks Gondolen oväntat kastats ut ur sina lokaler av fastighetsägaren och att det skulle finnas en tvist mellan de båda parterna är felaktigt, uppger nu krögaren Anna Lallerstedt.

  • Publicerad 14:22, 25 okt 2019

Det var igår som tidningen Mitti var först med att rapportera att Eriks Gondolen vid Katarinahissen sagts upp från sina lokaler och nu har ett år på sig att lämna. I ett ärende till hyresnämnden vill Gondolen att nämnden förlänger hyrestiden och sätter en rimlig ekonomisk kompensation. Uppgifter som även vi då skrev om, med hänvisning till Mitti:s artikel.

Men enligt såväl fastighetsägaren Atrium Ljungberg som krögaren Anna Lallerstedt har det hela blivit uppförstorat.

– Det är ett missförstånd. Detta hittades i offentliga handlingar och vi bad att få återkomma med en gemensam kommentar i dag, men tidningen valde att publicera ändå och så blev det såhär. Planen har hela tiden varit att vi ska komma tillbaka efter ombyggnationen och vi har en samsyn med fastighetsägaren om att hitta en ersättningslokal under perioden som vi inte kan vara på plats.

Samtidigt har ni ett ärende hos hyresnämnden, varför har ni det om det inte finns något problem?

– Det är ren formalia och praxis, vi har skickat in det i samförstånd med Atrium Ljungberg. Man brukar göra så i förebyggande syfte om något skulle hända på vägen. Men det finns absolut ingen tvist mellan oss, vi vill tillbaka och de vill ha oss tillbaka.

Restaurangägaren om Gondolens framtid: "Vi ska tillbaka"

I ärendet i hyresnämnden skriver ombudet för Gondolen att en flytt från Katarinahissen innebär att verksamheten upphör, något Lallerstedt nu förklarar enbart betyder att verksamheten upphör i just den lokalen.

I ärendet står vidare att det är svårt att hitta en likvärdig lokal.

– Nej, det går inte att hitta en likadan lokal. Men nu sitter vi tillsammans med Atrium Ljungberg och försöker hitta ett så bra alternativ som möjligt fram tills det är dags. Det är ju inte förrän 2021 så vi har ett tag på oss, säger Anna Lallerstedt.

Hur lång tid det kan dröja innan Gondolen kan flytta tillbaka kan Atrium Ljungberg inte svara på i dagsläget.