Visionsbild över nya Gondolen, som väntas öppna 2022. Foto: Atrium Ljungberg AB

Lallerstedt satsar på ny krog i Katarinahuset

Anrika restaurang Gondolen blev uppsagda på grund av en renovering. Nu har ett nytt hyresavtal skrivits på med Atrium Ljungberg och en till restaurang planeras också öppna i Katarinahuset.

  • Publicerad 16:45, 14 maj 2020

När Eriks Gondolen längst upp vid Katarinahissen sades upp inför en omfattande renovering i lokalerna så rapporterades det först i medier om att de kastats ut ur lokalerna för gott.

Men det skulle sedan visa sig att Anna Lallerstedt, vd för Gondolen, själv inte var särskilt orolig.

– Planen har hela tiden varit att vi ska komma tillbaka efter ombyggnationen, sa Anna Lallerstedt då till StockholmDirekt.

Det har nu hänt – hyreskontraktet mellan restaurangen och fastighetsägaren Atrium Ljungberg skrevs under i veckan, uppger Atrium Ljungberg i ett pressutskick.

– Vi får tillträde igen i augusti 2022 och hoppas kunna öppna vid månadsskiftet i september samma år, säger Anna Lallerstedt till StockholmDirekt.

Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, uppger i pressmeddelandet att de är glada att fortsätta samarbetet med restaurangen.

– Gondolen är en av Stockholms mest kända och anrika restauranger och en viktig del i utvecklingen av Katarinahuset och hela Slussen, säger Annica Ånäs i pressutskicket.

Ny restaurang på gång

I april fick Lallerstedt stänga ner en av sina restauranger på Kungsholmen till följd av coronakrisen, men nu berättar hon att de istället planerar att öppna ytterligare en, helt ny, restaurang i Katarinahuset.

På grund av att planerna fortfarande är så pass nya vill hon inte berätta så mycket om konceptet men beskriver det som annorlunda från Gondolen.

– Det kommer också att komma igång hösten 2022. Det är en restaurang som kommer ha drygt 100 platser med tillhörande terrass, säger hon.