Vinnare. Lars Eriksson var förra årets Upplands-Brokonstnär. Vem blir årets? Foto: Linda Lundberg

Lämna in dina verk till årets vårsalong

Den 9 mars öppnas Konsthallens dörrar till årets vårsalong. I år är konstnärer likaväl som hantverkare välkomna att lämna in verk.

  • Publicerad 10:38, 28 feb 2019

Vårsalongen byter namn till Vårsalongen Konst & Hantverk. Alla konstnärer och konsthantverkare, som är 16 år och äldre och är bosatta och/eller konstnärligt verksamma i Upplands-Bro, är välkomna att lämna in verk fram till den 6 mars. Verken ska lämnas in till Kulturhuset i Kungsängen. Förra året lämnades 40 verk in, och 31 av dem gick vidare till utställningen.

Bredd och kvalitet

Det är en jury som utser deltagarna. Årets jurymedlemmar är kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C), Tina Närefors från föreningen Konstformer, samt Magnus Carlberg och Anna Sjunnesson från kommunens kulturavdelning.

– Jag hoppas på samma bredd och kvalitet som tidigare år och att vi får flera olika tekniker nu när vi breddat med konsthantverk. Jag hoppas också att besöksantalet till vår fina konsthall fortsätter att öka, säger Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun, i en artikel på kommunens webbplats.

Efter invigningen den 9 mars pågår utställningen i sju veckor, och då är det fritt fram för besökare att rösta på sin favorit. Även den som röstar kan vinna: biobiljetter.

Den som får flest röster för sitt verk blir Årets Upplands-Brokonstnär och får en egen utställning i tre veckor i oktober. Vinnaren koras den 24 april klockan 18.00.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Många nyfikna på framtidens Bålsta

Det var stort intresse när framtidens Bålsta Centrum diskuterades på onsdagskvällen i just centrum. – Vi som är här får med oss mycket, säger planeringsarkitekt Anton Karlsson.torsdag 21/3 7:37

Stal ur handväska – ses på film

Den kortvuxne mannen frågade något på engelska. Kvinnan han frågade hade inte svaret. När han gått därifrån upptäckte hon att hennes plånbok var borta.tisdag 19/3 10:34

Senaste numret

Bålstabladet