Anonym. Nu finns möjlighet att lämna in vapen anonymt till polisen. Foto: Mostphotos

Lämna inga vapen till Bålstapolisen, tack

I torsdags inleddes en två månader lång vapenamnesti. Men i Bålsta tas det inte emot några vapen. – Vi hänvisar till Uppsala eller Västerås, säger Jonas Rickeborn på polisen.

  • Publicerad 13:24, 31 jan 2018

Mellan den 1 februari och den sista april är det möjligt att lämna in vapen till polisen, helt anonymt. Dock kan polisen i Bålsta inte ta emot några vapen. Lokalerna är inte godkända för det.

Därför är det alltså Västerås eller Uppsala som gäller och det är drop in så det kan vara läge att kolla öppettider.

– I Uppsala hänvisar man inte till den stora receptionen utan till en som ligger på baksidan på huset, säger Jonas Rickeborn.

Inga laddade vapen

En sak att tänka på är att försöka se till att vapnet är oladdat när man kommer med det till polisen. Har man sprängämnen ska man inte komma in med dessa utan ringa 114 14.

– Man är helt anonym när man lämnar in vapnet. De som är intressanta för oss görs det en provskjutning av, men utan att ha statistiken framför mig skulle jag tro att det är runt 50 procent som kommer från gamla dödsbon och det är jättebra att de kommer in för annars kan de stjälas och användas i brott, konstaterar Rickeborn.

Senast det rådde vapenamnesti i Sverige var 2013 och då kom det in runt 15 000 vapen. I Uppsala län var det ungefär 400 vapen som kom in.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Elever bjöd in förintelseöverlevare

När eleverna på Fridegårdsgymnasiet läste Hédi Frieds bok ville eleverna bestämde de sig för att bjuda in henne. Det slutade med en föreläsning av Hédis syster Livia kom till skolan.onsdag 23/5 13:05

Samir och Viktor till Håbo

Melodifestivalen. Där har ni den kanske främsta gemensamma nämnaren mellan två olika artistbesök i Håb i sommar.tisdag 22/5 16:50

Senaste numret

Bålstabladet