På väg. Peter Carpelan gör sina sista dagar som forsknings- och personallandstingsråd. Foto: Jonas Månsson

Lämnar landstinget – klar för ett nytt uppdrag

Efter fyra år väntar nya utmaningar för Peter Carpelan (M), som nu lämnar rollen som landstingsråd. Redan om några veckor väntar en ny tjänst.

  • Publicerad 14:49, 11 okt 2018

Jag tänker fortsätta som fritidspolitiker i Ekerö.

Efter 16 år som kommunalråd i Ekerö lämnade moderaten Peter Carpelan den rollen efter valet 2014. I stället satsade han på en karriär inom landstingspolitiken där han under den senaste mandatperioden har haft rollen som forsknings- och personallandstingsråd.

Nu lämnar han det uppdraget för rollen som senior rådgivare hos The Labyrinth Public Affairs, som bland annat jobbar med strategisk politisk rådgivning.

– Jag har fått möjligheten att byta bana och göra en annan karriär. De har uppvaktat mig att börja hos dem och då kände jag att det låter jättespännande, säger Peter Carpelan.

Han beskriver det nya jobbet som en brygga mellan det offentliga och näringslivet i olika branscher.  

Peter Carpelan har parallellt med jobbet som landstingsråd även verkat i Ekerös lokalpolitik. Sedan hösten 2017 har han varit ordförande i Ekerös kommunfullmäktige.

– Jag tänker fortsätta som fritidspolitiker i Ekerö. Det är hemmakommunen och jag har inga avsikter att kliva av de engagemangen, säger han.

I landstingsvalet tappade Moderaterna mandat, men enligt Peter Carpelan finns det inget samband med valresultat och det faktum att han snart byter jobb.

– The Labyrinth har fört samtal med mig sedan lång tid tillbaka och ville att jag skulle börja hos dem. Nu tyckte jag att det var ett bra tillfälle att göra något annat. Man blir inte yngre med åren så det gäller att passa på om man vill göra något annat, säger han.

Peter Carpelan tillträder sin nya tjänst den 1 november.

KRÖNIKA: Outbildad fick jag en ovärderlig jobbchans

Krönika Sommaren innan jag började läsa journalistik hade jag lyckats få mitt första reporterjobb. Jag hade genom andra studier varit med i ett studentprojekt och drivit presscentret för skid-SM samma...tisdag 25/6 7:15

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Nyheter Arbetsmiljöverket kritiserade Ekgårdens bostäder. Nyligen lämnades ett första åtgärdsförslag in. Socialnämnden gav kalla handen och skickade tillbaka förslaget.tisdag 25/6 6:15