Advokat. Maria Fager Hohenthal. Foto: Pressbild

Låna en advokat på biblioteket

Den som behöver råd i rättsliga tvister kan gå till biblioteket. Där finns ibland advokat Maria Fager Hohenthal för att kostnadsfritt svara på frågor från allmänheten.

  • Publicerad 08:46, 28 sep 2018

Advokat Maria Fager Hohenthal finns vid vissa tidpunkter på Enköpings bibliotek för juridisk rådgivning åt allmänheten. Frågorna hon fått hittills har varit väldigt varierande.

– Det handlar mycket om arvsrätt. Allmänheten är till exempel dåligt informerad om att man inte har arvsrätt som sambo. Det brukar jag påminna om, säger Maria Fager Hohenthal.

Om ett par bor ihop utan att vara gifta och en av dem dör får den kvarlevande exempelvis inte automatiskt ärva bostaden. För att lösa detta är det bra att skriva ett testamente.

Andra frågor kan komma från nyanlända som vill veta hur de ska sköta sina myndighetskontakter. Maria Fager Hohenthals inriktning är familjerätt, brottsmål, barnrätt, mänskliga rättigheter och asylrätt.

– Jag är inte expert på alla former av juridik. Så ibland kan jag få hänvisa människor till någon annan, säger Maria Fager Hohenthal.

Den kostnadsfria advokathjälpen är begränsad till 15 minuter per person och tillfälle. Bokning måste göras i förväg. Eftersom tiden är begränsad är det också bra att ta med sig underlag till den frågan man vill ställa, exempelvis brev som man har fått i ärendet.

Advokatjouren

Under 15 minuter kan du få tips om hur du kan gå vidare med ditt juridiska problem.

Tid: Måndag den 8 okt, klockan 18.00 till 19.00

Plats: Enköpings bibliotek, Ågatan 29

Pris: Gratis

Bokning: Obligatorisk platsbokning görs på, telefon 0171-62 55 10, eller genom att besöka bibliotekets reception.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpings kommun fick betala riktigt saltad nota

Nyheter Enköpings kommun har köpt in två ton issmältningsmedel för mer än 336 000 kronor. Medlet innehåller vanligt vägsalt till ett betydligt lägre värde.tisdag 16/10 12:09

Kvinnor lurade in sig hos åldringar och stal

Nyheter Flera liknande fall under måndagen.tisdag 16/10 10:09