LADDAD. På lördag möter Fittja IF serietvåan Segeltorps IF på hemmaplan. "Vi räknar med minst 500 personer i publiken", säger tränaren Sinan Baysal. Foto: Privat/Sara Ringström

Landslaget i herrfotboll besöker Fittja

Landslaget i herrfotboll kommer till Fittja för att träna med Fittja IF 3 juni. "Det finns bara två anläggningar med sjöutsikt och det är Bosön, där landslaget tränar, och Fittja BP. Så de kommer känna sig som hemma", säger ordförande och tränare Sinan Baysal.

  • Publicerad 20:44, 22 maj 2019

Svenska landslaget kommer till Fittja BP 3 juni mellan klockan 16.30 och 17.30. Att det blir just Fittja IF som landslaget besöker beror på att kommunen har sett att klubben gjort ett bra jobb, menar Sinan Baysal.

– Många av killarna i klubben har frågat varför landslaget ska komma just hit. Och jag svarat att "Varför inte? Vi är en duktig förening och vi har kommunens förtroende".

Serieledare

Klubben avancerade till division fyra i höstas och leder nu serien. På lördag möter de serie tvåan Segeltorps IF på hemmaplan.

– Vi räknar med minst 500 personer i publiken då. Varje hemmamatch så samlas människor här nere och det är det som varit drömmen. Vi vill attackera egoismen och skapa samhörighet, säger Sinan Baysal.

Och ambitionerna är höga.

– Jag säger inte att vi ska till allsvenskan men det går bra. Killarna är hungriga. Det är Fittjakillar som alla är stolta över att få representera sitt område, säger han.

Klubben räknar med att tusentals besökare kommer till Fittja för att vara med när Fittja IF och landslaget möts.

Fittja IF avancerar igen – klara för division fyra

”Tillsammans är vi en styrka för Fittja”

Ledare. Sinan Baysal är ordförande i klubben och en av tränarna i Fittja IF.