NY. Mattan har justerats och innan söndag ska basketkorgarna vara på plats. Foto: Claudio Britos

Landslaget inviger Botkyrkas nya basketplan

Nu är den nya basketplanen i Hallunda snart klar. Botkyrka Basket firar med stor fest på söndag.

  • Publicerad 16:14, 13 jun 2019

På söndag invigs den – den efterlängtade basketplanen mellan Maxihallen och Botkyrkahallen i Hallunda.

– Det var basketförbundet som frågade oss om det är något vi saknar. Och det är en plats att spela utomhus. På sommaren är hallen alldeles för varm, men med en utomhusplan kan våra tjejer fortsätta träna hela sommaren, säger Maria Turgay som är ledamot i Botkyrka Basket och förälder till en av spelarna.

Planen är bekostad av både Stockholmsidrotten och Botkyrka kommun. Den skulle ha invigts förra året men eftersom underlaget var ojämnt blev planen inte godkänd då.

Men nu är det dags. Till invigningen kommer herrlandslaget i basket och spelar tillsammans med besökarna. Dessutom blir det basketturnering med upp till 3000 kronor i prispotten, bumperball, ansiktsmålning, hinderbana och uppträdanden.

Maria Turgay och fyra andra föräldrar startade Botkyrka Basket för fem år sedan för att de saknade sport för tjejer. Nu har de 60 flickor i föreningen.

– En av våra tjejer är uttagen till landslaget och det går väldigt bra för oss. I Botkyrka känner inte så många till oss men i basketvärlden har alla koll på oss, säger Maria Turgay.