Mikael Rosén, siminstruktör och tränare för svenska landslaget i simning på öppet vatten, ställer ut sina bilder på Vanadisbadet. Foto: Sanna Källdén

Landslagstränaren kör foto-utställning på badet – för Barncancerfonden

Han är siminstruktören med ett populärt konto på Instagram. Nu ställer han ut sina bästa bilder på Vanadisbadet och lägger ut dem till försäljning till stöd för Barncancerfonden.

  • Publicerad 19:20, 27 jun 2017

Mikael Rosén är siminstruktör och tränare för svenska landslaget i simning på öppet vatten. Utöver det fotar han gärna simning i olika miljöer och publicerar de på Instagram-kontot Human Ambition som följs av knappt 10 000 personer. På torsdag 29 juni öppnar vernissagen "Love is in the water" på Vanadisbadet med en gratis helkväll.

– Jag tycker att det här badet är en fantastisk institution och har en väldigt fin arkitektur. Så det är bakgrunden till att jag gärna ville ställa ut bilderna när badet hörde av sig om att göra det här, säger Mikael Rosén vars bilder bjuder på mycket dramatik.

– Det är mycket känsla när man simmar, och det syns i bilderna.

Skänks till välgörenhet

Under torsdagskvällen kommer man förutom att titta på utställningen kunna delta i simövningar och utmaningar på badet där bland annat multiatleten Fanny Ahlfors finns på plats och instruerar.

Vanadisbadet öppnar på måndag – trots oklar framtid

Mikael Roséns fotografier kommer att sitta uppe på badet under sommaren och bilderna, den största fyra gånger fyra meter stor, finns att köpa. Pengarna man får in går oavkortat till Barncancerfonden.

– När vi började diskutera fram och tillbaka om vad vi kan skänka pengarna till så kändes Barncancerfonden riktigt bra, bland annat eftersom simproffset Sarah Sjöström engagerar sig kring den viktiga frågan, säger Mikael Rosén.

De vill lösa badkrisen med tält över Eriksdalsbadet

Badarkärlek. På Vanadisbadets nya fotoutställning fångas simningens starka känslor. Foto: Mikael Rosén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De gör upprop för ett roligare Kungsholmen

Nyheter Vill skapa en buzz kring stadsdelens boutiquer och krogar Fler evenamang – och fler företag med på tåget. Nu gör företagarföreningen på östra Kungsholmen ett upprop för att få till en roligare stadsdel. Imorgon hålls ett möte för att locka fler medlemmar.måndag 28/5 10:25

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13