Tips. Gustav Hemming (C) tipsade Lisa Edwards (C) om nybyggavtal. Foto: Mattias Peterson

Landstingsråd bjöds in för möte om kvartstrafik

Trafikfrågor avgörs av landstinget. Därför bjöd Centerpartiet in Gustav Hemming (C), regionplanelandstingsråd, för att diskutera kvartstrafik till Bro.

  • Publicerad 16:00, 16 dec 2017

– Vi är glada att han kom och lyssnade. Vi kände att vi ville dra vårt strå till stacken och visa vad vi bidrar med i bostadsbyggande, säger Lisa Edwards (C), gruppledare.

Kvartstrafik för pendeltågen till Bro var huvudtemat.

Gustav Hemming fick träffa den politiska ledningsgruppen, och blev visad runt i kommunen.

– Det var bra att få det presenterat även för sig själv. Det gav en positiv aspekt av hur mycket vi växer, säger Lisa Edwards.

Gustav Hemming tyckte också att träffen var givande.

– Det är inte första gången jag träffar kommunföreträdare från Upplands-Bro, men det är alltid lika spännande. Det händer så mycket.

Gustav Hemming berättar att det finns vissa fysiska begränsningar för att införa kvartstrafik till Bro. Det behövs ytterligare investeringar i bland annat vändspår och förbigångsspår och här vill han att staten och Trafikverket tar sitt ansvar för nya spårutbyggnader.

– Det finns många nyttor med att öka trafiken till Bro, men efter stora investeringar i citybanan och tunnelbanan finns det inte mycket plats kvar i budgeten. Men jag tar naturligtvis med mig informationen jag fått om kommunens offensiva byggplaner, säger Gustav Hemming.

Han tipsade även kommunen om så kallade nybyggaravtal, som landstinget ska testa från 2018. Istället för att skapa frustration för boende i ett nybyggt område där de till en början måste ha bil, och byggherren behöver planera in många parkeringsplatser, kan man få in en kollektivtrafik tidigt. Det handlar om ett samarbete mellan landstinget, kommunen och byggherren. Alla hjälps åt att investera och alla vinner på det.

– Det är självklart intressant, det ska vi titta på, säger Lisa Edwards.

Områden som kan bli aktuella för nybyggaravtal är Rankhus och Tegelhagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet