Skepp och hoj. Förra året var det fullt i båtarna när "piraterna" var ute och åkte båt. Foto: Maria Svensson

Lång kö för seglarskolan i Viggbyholm

Det är stort tryck på platser inför kommande seglarskolan i Viggbyholms båtklubb. I år tog de flesta platserna slut efter bara en vecka.

  • Publicerad 12:21, 13 maj 2019

På seglarskolan i Viggbyholm, som funnits sedan 70-talet, får barn lära sig om båtar och vatten. I år kommer 170 barn att gå lägret som är uppdelat på fem veckor under sommaren. Det vanligaste är att man går lägret i en vecka.

De senaste åren har trycket på seglarskolan ökat – så även i år.

– Platserna tog slut fort, folk hänger verkligen på låset. Föräldrar har suttit på natten och tidigt på morgonen och anmält sina barn, säger Carin Strindmark från juniorsektionen på Viggbyholms båtklubb.

Till lägren kommer barn från hela Stockholmsregionen och det finns tre grupper som man kan söka sig till.

– Vi har duktiga instruktörer och för dem är det viktiga att barnen känner sig trygga och att det roligt. Jag tror det är därför vi har ett högt söktryck, säger Carin Strindmark.

Långa köer

På grund av det höga söktrycket har köerna för att komma in till platserna blivit längre. Idag står runt 60 barn i kö för att få en plats.  

– Vi hade gärna plockat in fler men vi måste ha en säker verksamhet och idag har vi inte tillräckligt med resurser. Har vi inte följebåtar så kan vi inte bedriva den säkra verksamhet som vi vill, säger Carin Strindmark.

Enligt Carin Strindmark tittar de på hur klubben skulle kunna utöka sin verksamhet och under tiden försöker hjälpa till att hitta platser hos andra klubbar för de barn som inte får plats.

– Vi samarbetar med sjöscouterna och tipsar ofta om andra klubbar runt om i Stockholm dit man kan köra med bil. Vi planerar att köpa in fler båtar men det krävs ett stort engagemang från instruktörer och de föräldrar som gör det ideellt, säger Carin Strindmark.

Vallentunagänget städar upp i skogen – från hästryggen

Nyheter Nytt initiativ ska inspirera fler att plocka skräp i naturen Du kanske har hört talas om fenomenet plogging – där löpare passar på att plocka skräp under sin runda? Nu har Karin Strandberg startat motionsformen Pick and ride i Vallentuna, där skräpplockning...fredag 24/5 16:36

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40
Stockholm Direkt