Något kommer att öppna här - oklart vad och när. Foto: Johann Bernövall

Lång tradition av kondis kan vara över

En 65 år lång tradition av konditori i samma lokal på Gullmarsvägen kan vara över. I vintras bommade Borgs bageri igen och nu är det oklart vilka som flyttar in.

  • Publicerad 14:40, 4 apr 2019

”Öppnas i ny regi i mitten av december”, så står det på en lapp som sitter uppklistrad på dörren till Borgs bageri på Gullmarsvägen. Men än så länge är de randiga gardinerna i fönstret fortfarande neddragna.

Tidningen berättade i februari 2016 om när det gamla konditori Milano, som legat där sedan 1954, togs över av ny ägare och bytte namn till Borgs bageri. Ambitionen hos de nya ägarna var att baka ”smått, sött och gott”, men nu verkar det vara slut med det. Sedan december är kaféet stängt.

Tandläkare står på kontraktet

För ett tag sedan togs kontraktet för såväl kafédel som bageridel, som ligger i källaren, över av en tandläkarpraktik. Den finns fortfarande kvar i huset och har en egen entré i källarplanet. Men kafédelen är alltså nu tom.

– Vi vet inte ännu vad det blir där, det finns intressenter och vi diskuterar vad som behöver göras i lokalen, om man måste renovera eller modernisera något, säger Rickard Bergman, ordförande i Brf Pennteckningen, som äger huset på Gullmarsvägen.

Det kan också vara så att tandläkarna väljer att använda hela ytan själva, enligt Rickard Bergman.

– De har ju kontraktet för båda lokalerna så de får bestämma hur de vill göra, säger han.

Nya kondisägaren vid Gullmarsplan vill baka "smått, sött och gott!"

Något kommer att öppna här - oklart vad och när. Foto: Johann Bernövall

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00